ПП паску з кисляку

Ще рецепт вкуснющего ПП ПАСКИ🥰 Приголомшливий паска, м’який, дуже пористий, злегка вологий, дуже рекомендую приготувати. ПП кулич з кислого рецепт простий. Я додавала в тісто кисляк, можна замінити на термостатную (густої) ряжанку/сніжок або йогурт. Спельтове борошно можна замінити рисової або пшеничного/вівсяної(краще перемолоти пластівці)/полбяную. Мигдаль можна замінити фундуком або мигдальною борошном.


⠀⠀

Інгредієнти

Для паски всі інгредієнти кімнатної температури. Форма d 9 mm h 9 мм

✔️яйце 2 шт
✔️кисляк 130 гр
✔️підсолоджувач 15 гр
✔️сода на кінчику ножа
✔️борошно спельтовая 110 гр
✔️мигдаль 40 гр
✔️розпушувач 4 гр
✔️родзинки 20 гр (самий солодкий)

Глазур:
✔️молоко 50 гр
✔️борошно рисове 4 гр
✔️підсолоджувач
✔️сирний сир 15 гр

КБЖУ на 100 гр паски👉249.3/10.2/10.1/29.4
КБЖУ глазурі(всієї)👉67/3.1/3.1/6.7
Вага 370 гр

ПП паска з кислого покроковий рецепт

1. До яйцям додати підсолоджувач, збити віночком. Додати кефір, соду і перемішати. У блендері подрібнити мигдаль, додати в тісто. Додати борошно і розпушувач, ретельно перемешать.

2. В кінці додати попередньо замочений у гарячій воді родзинки, перемішати. Тісто перекласти у форму і випікати в розігрітій до 190′ духовці 50-55 хвилин. Паска остудить.

3. Готуємо глазур. У молоко додати підсолоджувач і борошно, поставити на повільний вогонь, постійно помішуючи, довести до невеликого загустіння. Остудити. Додати сирний сир, ретельно перемішати. Полити глазур’ю паска. Прикрасити за бажанням. Наслаждаться.

Відео рецепт 👇