Пиріжки з яблуком і обліпихою

Рецепт рум’яних пиріжків з яблуком і обліпихою 😍

Інгредієнти

Тісто
Опара:
30 г пшеничного закваски
60 г води
60 г пшеничного борошна

Тісто:
Опара
280 г пшеничного борошна
50 г цільнозернового борошна
220 г молока
50 г цукру
50 г вершкового масла 82,5%
6 г солі

Начинка:
500 г яблук
Обліпиховий джем (або інший)
Мелена кориця – за смаком

Пиріжки з яблуком і обліпихою покроковий рецепт

1. 1. Змішуємо всі інгредієнти для опари, залишаємо на 5-8 годин при 24-26С.
2. Змішуємо опару, молоко, всю муку до повного зволоження інгредієнтів.
3. Залишаємо на 30 хвилин.
4. Поступово частинами вводимо масло з цукром, врешті – сіль. Вимішуємо до эластичности.

2. 5. Залишаємо при 24-26С на 2,5 години. Через 30 хвилин робимо обминку.
6. Ділимо тісто по 60 г, скачуємо кульки і залишаємо під плівкою на 10-20 хвилин.
7. Формуем пиріжки, залишаємо при 24-26С на 1,5-2 години.
8. Скроплюємо водою, випікаємо при 210 с протягом 25-30 минут.

3. Начинка:
1. Нарізаємо яблука на дрібні кубики, змішуємо з джемом і корицею.
2. Тушкуємо до размягчения.