Шоколадно-апельсиновий Різдвяний кекс

Як смачно зробити Шоколадно-апельсиновий Різдвяний кекс🎄🍊🍫 простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Соковитий, м’який кекс з родзинками і сухофруктами в ромі🥃🤤 Дуже смачний і швидкий десерт😍 Хороший як в теплом, так і в холодному вигляді🤤

Інгредієнти

На кекс 25 см нам треба:

1. Цукати і родзинки – 150 гр
2. Ром – 100 мл
3. Вершкове масло – 350 гр
4. Цукор – 400 гр
5. Яйця – 6 шт
6. Апельсиновий сік – 70 іл
7. Цедра апельсина – від 2 апельсина
8. Борошно – 300 гр
9. Какао – 70 гр
10. Розпушувач – 1 чл
11. Спеції (імбир, кориця) по 1/2 чл

Шоколадно-апельсиновий Різдвяний кекс покроковий рецепт

1. Сухофрукти і родзинки замочити в ромі на 3-4 години (можна на ніч). М’яке вершкове масло збити з цукром (можна коричневий) і додати туди яйця. Видати сік одне апельсина і натерти цедру.

2. Додати до масляної суміші. Пробачити борошно і какао. Додати розпушувач, імбир і корицю (будь-які спеції за бажанням). Перемішати. Додати до тесту сухофрукти без рому. Перелити у форму (можна будь-якої форми, але тіста багато, можна і два кексу зробити)

3. Випікати при 160 градусах 60-70 хвилин. Орієнтуйтеся по сухої зубочистки. Кекс посипати цукровою пудрою і можна насолоджуватися. Подивіться на відео, який кекс соковитий і вологий. Ніжний, пористий і повітряний😍 А аромат у нього.. неймовірний!

Відео рецепт 👇