Східна пахлава з тіста філо

Як смачно зробити Східна пахлава з тіста філо простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

✅Тісто Філо 500 г (купила в супермаркеті Стрічка)
✅Масло вершкове 170 р
✅Волоський горіх 400 р
✅Мигдаль 200 г
✅Кардамон 0,5 ч. л
✅Ванілін 0,5 ч. л
✅Кориця 1ч.л
✅Фісташки 100 г ( для прикраси)

Для сиропу :

✅Вода 1 ст
✅Цукор 50 г
✅Мед 50 р
✅Кориця 0.5 год
✅Пів-лимона 🍋

Східна пахлава з тіста філо покроковий рецепт

1. Розморозимо тісто, відокремлюємо всі пласти і закриваємо під вологим рушником. Горіхи подрібнюємо за допомогою блендера (крупно, щоб красиво було видно), додаємо корицю, кардамон і перемішаємо. Тісто змащуємо маслом як на відео, посипаємо горіхами і з допомогою палички (я поєднала два олівця з допомогою скотча 🤣) закручуємо і збираємо як на відео. У мене вийшло 8 ковбасок (тісто з 10 пластів, але вони бувають рвані, тому +-).

2. Форму змащуємо маслом, ковбаски нарізаємо на 3 частини, кладемо у форму і відправляємо в розігріту духовку при 180°С на 30 хвилин до рум’яності (залежить від духовки). За 15 хвилин до готовності пахлави, починаємо варити сироп. Всі інгредієнти з’єднуємо, варимо хвилин 5, потім виймаємо лимон і продовжуємо варити ще 5 минут.

3. Дістаємо з духовки гарячу ПАХЛАВУ і заливаємо гарячим сиропом. Зверху прикрасимо тертими фісташками для краси, даємо просочитися сиропом хвилин 30, заваримо ароматний чай і насолоджуємося! Це дуууже смачно 🔥🔥🔥 Готуйте з любов’ю ❤️

Відео рецепт 👇