Мокрий турецький кекс

Рецепт: Мокрий турецький кекс “Islak Kek” – це ніжний шоколадний пиріг з Туреччини, який напевно сподобається любителям вологою випічки. Текстура кексу, завдяки східної традиції ПРОСОЧУВАННЯ солодощів, стає практично кремовою і десерт буквально тане в роті. ☺️ Не дивлячись на незвичність рецепта, готується мокрий кекс досить просто, з найбільш доступних інгредієнтів. 👍

Інгредієнти

Бісквіт:
🔹Яйця – 3 шт.
🔹Цукор – 200 гр.
🔹Молоко – 200 гр.
🔹Масло рослинне – 200 гр.
🔹Борошно – 200 гр.
🔹Розпушувач – 1 чл.
🔹Ванілін – 1.5 гр.
🔹Какао – 50 гр.
🔹Сіль – щіпка

Шоколадний соус:
🔹Молоко – 200 гр.
🔹Цукор – 100 гр.
🔹Какао – 30 гр.
🔹Масло рослинне – 60 гр.

Мокрий турецький кекс покроковий рецепт

1. Яйця і цукор збити до густої піни. Влити молоко, масло – перемішати. Додати борошно, розпушувач, ванілін, какао, сіль – акуратно перемішати і вилити в форму.
2. Випікати в попередньо розігрітій духовці при 180 градусах 25-30 хв. Для соусу змішати молоко, цукор, какао і масло.

3. Поставити на середній вогонь, варити, помішуючи до закипання. Гарячий кекс розрізати на частини і залити гарячим шоколадним соусом. Дати кексу охолонути, а соусу впитаться.