Ягідне кошик з ягодами чорниці

Як зробити смачне Ягідне кошик з ягодами чорниці рецепт простий. Зробимо самі швидко (☝не більше години разом з випічкою), просто і дуже смачно🙌 … і ні за що не будемо купувати магазинні!!! 💩😉

Інгредієнти

(на 6-7 шт):
⠀⠀
Тісто:
▪︎Борошно – 200-210 р.
▪︎Цукор – 30 р.
▪︎Ванільний цукор – 1 ч. л.
▪︎Вершкове масло (кімнатної температури) – 130 р.
▪︎Яйце
▪︎Розпушувач – 1 ч. л.
▪︎Щіпка солі

Начика:
▪︎Чорниця (або будь-яка інша ягода) – 250-300г.
▪︎Цукор – 70 р.
▪︎Кукурудзяний крохмаль – 20 р.
▪︎Вода – 30 мл.

Ягідне кошик з ягодами чорниці покроковий рецепт

1. Першим ділом приготуємо тісто. Для цього змішуємо сухі інгредієнти: борошно, цукор, ванільний цукор, щіпку солі і розпушувач. ⠀ Додаємо яйце і розм’якшене вершкове масло. Замішуємо тісто руками. Добре вимішуємо тісто повинне вийти мягенькое і еластичне, як пластилін.👌 ⠀ Скачуємо тісто в колобок, загорнути у харчову плівку і прибираємо в холодильник на 30 хвилин. А поки приготуємо начинку. ⠀
2. Розбавляємо 30 мл. води кукурудзяний крохмаль, перемішуємо і виходить біла водичка, як молочко.🥛 ⠀ В розігріту сковороду або сотейник насипаємо цукор, зверху ягоди. І як тільки з’явиться сік від ягід і цукор почне розчиняться, обережно перемішуємо (☝не надто активно, щоб не було каші). Потім за трохи додаємо розведений крохмаль, не перестаючи акуратно помешивать.
3. Близько хвилинки ще готуємо на повільному вогні, потім відразу перекладаємо в тарілку і охолодити до кімнатної температури. ⠀ Дістаємо тісто з холодильника. Присипаємо поверхню борошном і розкачуємо тісто в пласт товщиною 3-5 мл (☝мені зручніше викачувати частинами). ⠀ Вирізаємо з тіста кружечки двох діаметрів. Більшого розміру для бортиків і денця, меншої – для кришечки (☝я спочатку роблю великі кружечки, розподіляю їх за формою пальчиками, заповнюю начинкою, а потім вже роблю кришечки). ⠀
4. Розподіляємо великі кружечки по формочках. Дно наколюємо виделкою. Заповнюємо начинкою по 3 ч. л. на кожне козуб. Накриваємо зверху кришечкою (маленьким кружечком). Защипуємо краю пальчиками, а потім злегка натискаємо по краю вилочкою. Зубочисткою або шпажкою робимо зверху кришечки 3 отверстия.
5. Перекладаємо на деко і ставимо випікатися в розігріту до 180°C духовку на 15-20 хвилин. ⠀ Пробуємо🤤 Тепер я впевнена, що ви більше ніколи не будете купувати ягідне козуб в магазині!😉👍 ⠀

Відео рецепт 👇