Французька булка

Як зробити Французьку булку рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

на 2 буханки:
200 г пшеничного закваски/опари на піку
555 гр. білого пшеничного борошна в/с чи 1с
275 – 300 г води
25 г цукру
25 г вершкового масла
12 г солі

Французька булка покроковий рецепт

1. Аутоліз. Змішуємо борошно, опару і воду до однорідного стану і залишаємо на 20 хвилин. Після аутолізу додаємо сіль і цукор, добре вимішуємо тісто. На 9-10 хвилині замісу, коли у тесту розвинулася клейковина, додаємо шматочками вершкове масло. Перекладаємо тісто в прозорий контейнер, змащене маслом, округляємо і залишаємо бродити близько 2,5 – 3 годин при кімнатній температурі (робимо одну складання в середині бродіння).
2. ***За цей час тісто збільшиться в обсязі, стане більш пористим, що буде добре помітно, якщо тісто бродить в ємності з прозорими стінками. Готове тісто ділимо скребком на дві частини, округляємо, даємо відпочити 10-15 хвилин. Формуем круглі або овальні заготовки, укладаємо щоб підійшло в кошики, посипані борошном, швом вверх.

3. Розстойка – близько 2,5 годин при кімнатній t або близько 10-12 годин у холодильнику. Заготовки повинні помітно збільшитися в обсязі і бути пишними. При натисканні ця пишність повинна відчуватися, а, якщо качнете кошики, тісто має легко приходити в рух. Якщо тісто пружне, гумове, щільне, тесту краще ще постояти. Випікаємо 15 хвилин під ковпаком при 230’С + 15-20 хвилин без ковпака при 200’C.