Пиріг зі сливами і чорносливом

Як смачно зробити Пиріг зі сливами і чорносливом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Цей пиріг Я готую, коли настає високий сезон сливи, буквально раз, може, два рази в рік. Згадую про існування простого рецепту, готую і отримую задоволення. Пригадую, коли із задоволенням дивлюся на відро, а то і три відра сливи, вирощеної на присадибній ділянці. Розумію що у свіжому вигляді її не з’їсти, пригостив всіх, кого зміг, починаю думати, як її переробити. Ось і виникає привід поласувати смачним десертом. Готується пиріг дуже просто і швидко. ⠀

Інгредієнти

Слива свіжа типу «Угорка», залежно від розміру — від 14 до 18 штук;
Вершкове масло — 120 г;
Борошно пшеничне — 120 г;
Яйця — 2 шт;
Цукор — 150 г;
Чорнослив
Ванільний цукор — 8 г;
Розпушувач — 1 ст. л.;
Цукрова пудра для прикраси.

Пиріг зі сливами і чорносливом покроковий рецепт

1. Я не дуже люблю солодке, тому додаю цукру менше, ніж рекомендується в рецепті (120 г, замість 150 г). Якщо немає під рукою чорносливу, можна приготувати і без нього. Якщо чорнослив твердий і сухий, його потрібно замочити в холодній воді на 3-8 годин, поки він не стане мягким.

2. Якщо запарити чорнослив в окропі, процес піде швидше, але чорнослив втратить форму і може перетворитися на кашу, а смак і цукор частково підуть у воду. ⠀ Важливо використовувати максимально натуральне вершкове масло, без зайвих домішок і добавок, які псують кінцевий смак готової випічки. Замість ванільного цукру, можна використовувати мелену корицю (1/2 ч. л.)

3. Сливу вимити, розрізати навпіл, видалити кісточку. М’яке вершкове масло перекласти в миску, всипати цукор і ванільний цукор, ретельно розмішати, перетерти «до білого» за допомогою столової ложки або міксера. Борошно з розпушувачем додати до масла, знову все ретельно перемішати. Додати 2 яйця і остаточно перемішати до однорідної гладкої маси. ⠀

4. Круглу роз’ємну форму 20 см, вистелити пергаментом. Викласти отриману масу, розрівняти по дну форми. Зверху викласти щільно один до одного половинки слив і половинки м’якого чорносливу. Зверху присипати щіпкою цукру. ⠀ Випікати в попередньо розігрітій духовці до 180°С протягом 45 хвилин. Пиріг остудити, прикрасити цукровою пудрою. ⠀ Готуйте із задоволенням!

Відео рецепт 👇