Зефір Чорна смородина Мята

Ліки і ласощі. 2 в 1! 4000 років тому зефір вже користувався популярністю. Його їли, їм лікували фараонів! Відновлювали силу і енергію після хвороб. Зараз, коли віруси гуляють серед нас, застосовуємо вчення Гіппократа на практиці зефіром «Чорна смородина — м’ята» відновлюємося після ГРЗ або Омикрона. Поєднання Чорна смородина і м’ята – те, що потрібно! Вітаміни! ласуємо або лікуємось?! Чи Не все одно? Головне – смачно і корисно! Готуємо?

Інгредієнти

Для меренги:
150гр – пюре чорної смородини
50гр – яблучного пюре
100гр – цукру
55гр – яєчного білка

Для сиропу:
130гр – води
10гр – свіжої м’яти
10гр – агар-агару 900
250гр – цукру
20гр – сиропу глюкози

Глазур:
200гр – шоколаду 54,5%
25гр – какао масла

або
цукрова пудра для посипання

Зефір Чорна смородина М’ята покроковий рецепт

1. М’яту об’єднуємося з водою для сиропу, доводимо до кипіння і охолоджуємо, додаємо води до 130гр; Готуємо фруктову меренгу: пюре чорної смородини і яблучне пюре змішуємо з цукром, додаємо білок і збиваємо на середніх обертах до побіління; Поки меренга збивається, варимо сироп: у сотейник з товстим дном наливаємо м’ятну воду, додаємо агар, перемішуємо, додаємо цукор 250гр та сироп глюкози 20гр;

2. Постійно помішуючи, варимо сироп до 110С (близько 4-5 хвилин); Даємо сиропу заспокоїтися і тонкою цівкою, по стінці чаші міксера, вливаємо його в взбивающуюся на середньо-високих обертах фруктову меренгу (меренга не повинна осісти); Продовжуємо збивати масу ще кілька хвилин – вона повинна бути щільною і тримати форму;

3. Перекладаємо зефірну масу в кондитерський мішок з насадкою «французька зірка» 12 мм або закрита зірка, відсаджуємо на пергамент зефірінки; Залишаємо зефір при кімнатній температурі на 10-12 годин;

4. Далі присипаємо цукровою пудрою або покриваємо глазур’ю. Глазур: розтоплюємо какао-масло і шоколад до t 35С; Об’єднуємо шоколад і какао-масло; Купаємо зефір. Якщо перегріти шоколад, то застигати він буде тільки в холодильнике.

Відео рецепт 👇