Халва з насіння соняшнику і кунжуту

Халва з насіння соняшнику і кунжуту. Ароматна халва в шоколаді з приємною кунжутною гірчинкою.

Інгредієнти

🔸170 г насіння соняшнику
🔸100 г тахін (кунжутною пасти)
🔸50 г сиропу агави або топінамбура
🔸20 г кокосового масла

🔸50 г какао масла
🔸25 г какао-порошку
🔸20 г сиропу агави або топінамбура

🔸кунжут

Халва з насіння соняшнику і кунжуту покроковий рецепт

1. Насіння соняшнику трохи підсушуємо на сковороді і подрібнюємо в млинку (кавомолці до стану борошна. З’єднуємо подрібнене насіння соняшнику, тахін, сироп агави і м’яке кокосове масло.

2. Суміш викладаємо на пергамент і формуємо прямокутник висотою 1,5 см (можна використовувати силіконові формочки для батончиків). Краї пергаменту заживаем біндером (скріпкою) і ставимо в морозильник на 4 години або на ночь.

3. Какао масло розтоплюємо на водяній бані. З’єднуємо його з какао-порошком і сиропом агави. Халву дістаємо з морозилки. Розрізаємо на шматочки, покриваємо глазур’ю і посипаємо кунжутом. ⠀ Халву зберігаємо в холодильнику, тому що шоколад не темперированный.

Відео рецепт 👇