Лимонне печиво з мятою

Як смачно зробити Лимонне печиво з м’ятою простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

240 г борошна,
100 г цукру,
100 г сл.масла,
1 жовток,
50 г лимонного соку,
цедра 1 лимона,
20-30 листочків м’яти,
1/4 ч. л. соди,
1/3 ч. л. солі.

Продукти з холодильника.

Лимонне печиво з м’ятою покроковий рецепт

1. Цукор, цедру і м’яту подрібнити блендером разом. Борошно змішати з сіллю і содою. В борошняну суміш додати нарізане кубиками масло, перетерти в крихту. Зручно готувати ножем у комбайне.
2. Всипати цукрову суміш, пробити. Додати жовток і лимонний сік, пробити, поки тісто не збереться в шар.
3. Тісто перекласти в пакет і прибрати в холодильник на 30-60 хв. Розкачати між 2-х аркушів пергаменту. Вирізати печиво. Випікати 15 хв. при 175 гр.
4. М’яту можна подрібнити блендером або нарізати ножем, щоб печиво траплялися великі фрагменти листочків. Також для більш яскравого м’ятного аромату за бажанням можна додати кілька крапель екстракту. Не дивлячись на те,що тісто буде мати зеленуватий відтінок, готове печиво вийде світлим. Для збереження відтінку можна замінити 2 ч. л. муки 1 ч. л. маття.