Соковиті булочки з сиром та глазурю

Давним-давно хотіла приготувати ці булочки, рецепт яких рік лежав у закладках.. Сьогодні я їх спекла, вийшли шалено смачні, ніжні, просто невагомі, соковиті булочки з сиром та глазур’ю. Вони незрівнянні!

Інгредієнти

На 20 булочок.

Тісто:
Борошно 420-450 р
Молоко/вода 100 мл (50/50)
Цукор 75 г
Дріжджі пресовані 25 г(сухі 8 г)
Яйця 3 шт (С1)
Масло вершкове 45 р м’яке!
Сіль 1 ч. л.

Начинка:
Сир сухий 300 р
Цукор 2 ст. л.
Ванільний цукор 1 ч. л.
Крохмаль кукурудзяний 1 ч. л.
Яйце 1/2 шт.
Сир протерти через сито, додати цукор, ванільний цукор,крохмаль, 1/2 яйця, перемішати.

Додатково:
1 яйце+1 ч. л. молока для змазування

Цукрова пудра-1 стакан + гаряча вода для глазурі.
В цукрову пудру додати кілька чайних ложок гарячої води, розмішати. Густоту регулювати водою.

Соковиті булочки з сиром та глазур’ю покроковий рецепт

1. У теплій суміші молока і води розчинити дріжджі, 1 ч. л. цукру, 2 ст. л. борошна (з загального кол-ва). Дати опарі піднятися. У мисці збити яйця, цукор, сіль. Влити підійшла опару, всипати борошно, розмішати. Частинами вмішувати м’яке вершкове масло, після чого тісто добре вимішують. Потрібно замісити м’яке тісто протягом 7-10 хвилин. Я замішувала в тестомесе.

2. Тісто округлити, покласти в миску, змащену рослинним маслом, затягнути плівкою, поставити в тепло на расстойку до подвоєння об’єднання еме. Коли тісто підійде, зробити обминку, дати підійти ще раз. Підійшло тісто розділити на дві рівні частини. Робочий стіл припылить борошном, розкотити тісто в прямокутний пласт, ширина розкочування 2-3 мм, змастити 1/2 частиною сирною начинки.

3. Скласти краї тіста до центру, краї защипнути. Вийде довгий прямокутник, можна трохи качалкою пройтися вздовж і впоперек, подовжуючи тісто. Потім розрізати на 10 смужок, кожну перекрутити кілька разів. З другою частиною тіста вчинити так само. Готові заготовки викласти на деко, застелене папером для випічки на невеликій відстані один від одного, накрити плівкою, дати підійти. Підійшли булочки змастити мастилом з яйця і молока. Випікати в духовці при t 180 гр 15-20 хвилин до зарум’янювання. Орієнтуйтеся на особливості своєї духовки. Остиглі булочки покрити глазурью.