паска Краффин з вишнею та цукатами

Як зробити паска Краффин з вишнею та цукатами рецепт простий. Це варіант для тих, хто хоче зробити святкову випічку, але не вирішується на паску або панетоне.

Інгредієнти

На 2 шт форми 11х9 см

Начинка:
75-85 гр сушеної вишні (можна ізюм)
75-85 гр цукатів
35-40 гр розм’якшеного вершкового масла
25-35 гр меленого мигдалю

Опара:
85 гр теплого молока
70 гр пшеничного борошна
10 гр цукор
3 г сухих дріжджів

Тісто:
160 гр вся опара
125 гр пшеничного борошна
40-60 гр цукру (за смаком)
35 гр вершкового масла
30-50 гр яєць (1 шт С1)
1 гр меленого кардамону
1 щіпка куркуми
1 щіпка солі

паска Краффин з вишнею та цукатами покроковий рецепт

1. Опара:
Змішати, накрити, залишити в теплі на 1-1,5 години до пика.
2. Начинка:
Вишню замочити в алкоголі або соку, можна додати цедру апельсина, якщо любите. Перед використанням злити і просушити. Цукати нарізати, якщо великі. Масло дістати заздалегідь, щоб размягчилось. Мигдаль змолоти або порубати ножом.
3. Тісто:
Яйця збити з цукром і сіллю, влити в опару, всипати борошно, спеції, вимісити до гладкості. Частинами вмішати масло до еластичності. Перекласти в контейнер, накрити і залишити в теплі на 1-2 години до збільшення у 2,5-3 рази. Через 1-2 години: Розділити, округлити, дати полежати. Розкачати в прямокутник товщиною 3 мм, змастити маслом, внести мигдаль, вишню і цукати, згорнути в тугий рулет.
4. Дати полежати. Згорнути другий рулет. Перший – розрізати вздовж, не дорізуючи один край. Одну половину згорнути равликом від розрізаного краю до неразреанному. Нерозрізаний край покласти поверх равлики, вільну частину намотати зверху. Кінець сховати внутрь.

5. Перекласти в змащену маслом форму. Повторити з другим рулетом. Накрити, залишити на 40-50 хвилин до збільшення в 2 рази. Через 40-50 хвилин: Випікати при 180°С ~35 хвилин до сухої спички.