Домашній вишневий зефір на агар агарі

Домашній вишневий зефір на агар агарі простий рецепт.

Інгредієнти

✅В діжу (чашу):
70 р – яблучного пюре
55 г – вишневе пюре
100 г – цукру для пюре
1 білок
1 г лимонної кислоти

✅Сироп:
8 г – Агар-Агару
75 м – води
200 г – цукру

Домашній вишневий зефір на агар агарі покроковий рецепт

1. Свіжу вишню пюрируем і кип’ятимо в сотейнику 1 хвилину, якщо використовуєте готове пюре – також кип’ятимо 1 хвилину – наше завдання пюре уварити до густого стану. Зелені яблука миємо й ріжемо на кубики приблизно 2 см і запікаємо в духовці до м’якого стану при температурі 190С приблизно 25 хвилин. По готовності дістаємо, пробиваємо блендером до пюреобразного состояния.
2. Перетерти через сито. У чашу для збивання додати яблучне і вишневе пюре, 100 г цукру, 1 білок і 1 г лимонної кислоти, і почати збивати на середній швидкості, поступово збільшуючи до максимальної. Збиваємо інтенсивно до появи чітких піків. Варимо сироп – в сотейник, додаємо воду 75мл, Агар-Агар 8 г, цукор 200 г.
3. Як тільки сироп закипів, зменшуємо потужність плити на середнє значення і при постійному помішуванні варимо сироп до 111С. На середній швидкості міксера обережно середньої струменем влийте сироп в пюре по стінці чаші, щоб сироп не потрапив на венчики.
4. Як тільки весь сироп влили включаємо швидкість міксера на максимальну і збивайте ще секунд 30, або хвилину. Потім дуже швидко лопаткою перекладіть всю масу в кондитерський мішок з насадкою, закрутіть хвостик у мішка і поддавите масу до насадки. Відсаджуємо зефирки.
5. Після того, як ви відсадили весь зефір, залишаємо його сохнути (стабілізуватися) на 12-24 години, залежить від вологості у вашому приміщенні. Після стабілізації склеюємо 2 половинки зефіру між собою і посипаємо цукровою пудрою. Готово, Ви – молодець 🥰