Маковий бісквіт без цукру

Як смачно зробити Маковий бісквіт без цукру простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Яйце С0 – 4 шт
Эритрит – 20 гр
Кефір 1% – 50 мл
Борошно вівсяна – 50 гр
Борошно рисова ц/з – 50 гр
Розпушувач – 5 гр
Підсолоджувач – 3 гр PrebioSweet (в 20 разів солодше цукру)
Мак – 20 гр

Діаметр форми – 16 см

Маковий бісквіт без цукру покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до 170С. ⠀ Відокремити білки від жовтків. ⠀ Білки збити до пишної піни. Ппоступово додати эритрит. Продовжити збивати білки до міцних піків. ⠀

2. Эритрит можна не використовувати, бісквіт все одно вийде, але меренга буде не такою гладкою, з нею буде складніше працювати. ⠀ До жовтків додати кефір і підсолоджувач, об’єднати до однорідності. ⠀ Отриману суміш додати до збитим білків. Акуратно перемішати силіконової лопаткою до объединения.

3. Об’єднати вівсяну, рисову муку і розпушувач. В два етапи до яєчної суміші просіяти, акуратно перемішати силіконової лопаткою до однорідності. ⠀ Додати мак і перемішати. ⠀ Підготувати форму – зробити дно з фольги для кондитерського кільця. Перекласти тісто у форму. ⠀

4. Відправити в розігріту духовку на 40-45 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. ⠀ Готового бісквіта дати трохи охолонути прочиненими духовці. Потім вийняти з форми і остудити до кімнатної температури. ⠀ Загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 6-8 часов.

Відео рецепт 👇