найсмачніші начинки для бісквітного торта

Вам дуже сподобався пост з хрусткими шарами, тому я вирішила зробити серію постів з різноманітними текстурами, бісквітами і кремами. Як зробити смачні начинки для бісквітного торта рецепт простий. Щоб ґрунтуючись на цих базових рецепти ви змогли зібрати будь торт🎂Своєрідний конструктор) Що скажете? Тут я хочу показати як з одного фрукта (в даному випадку – абрикос), можна зробити абсолютно різні за смаком, текстурі і солодощі начинки🍑 В’язка, насичена і текуча абрикосова карамель, легкий і вершковий абрикосовий курд, і шовковий абрикосовий ганаш з нотками чаю😋 до Речі, ці начинки будуть відмінно звучати разом навіть в одному торті!

Інгредієнти

Абрикосовий курд:
Пюре абрикоса 110 р.
Яєчний жовток 2 шт
Цукор 50 г
Кукурудзяний крохмаль 10 р.
Вершкове масло 30 г

Ганаш абрикос-ерл грей:
Вершки 33% 100 р.
Пюре абрикоса 80 р.
Ерл-грей 1 ч. л.
Білий шоколад 160 р
Вершкове масло 50 г
Желатин 4 р.

Абрикосова карамель:
Абрикосове пюре 40 р.
Цукор 130 р
Вода 20 р
Вершки 33% 40 р.
Вершкове масло 30 г

найсмачніші начинки для бісквітного торта покроковий рецепт

1. Абрикосовий курд:
1. Нагріти пюре до кипіння.
2. Цукор змішати з жовтками і крохмалем.
3. Пюре вилити на жовтки, активно перемішати.
4. Повернути назад в сотейник, варити на повільному вогні до загусання.
5. Зняти з вогню, додати вершкове масло, пробити блендером.
6. Накрити плівкою вконтакт, прибрати в холодильник до использования.
2. Ганаш абрикос-ерл грей:
1. Желатин замочити в крижаній воді.
2. Вершки з чаєм довести до кипіння. Зняти з вогню, накрити кришкою і залишити на 10-15 хвилин.
3. Процідити через сито і ще раз нагріти до кипіння.
4. Зняти з вогню і розпустити в них набряклий желатин.
5. Вилити на шоколад, почекати пару хвилин. Перемішати до однорідності.
6. Додати м’яке вершкове масло, пробити блендером до однорідності.
7. В кінці додайте абрикосове пюре. Ще раз пробийте до однорідності.
8. Накрити плівкою вконтакт, прибрати на 8 годин в холодильник для стабилизации.
3. Абрикосова карамель:
1. Вершки з пюре нагріваємо до кипіння, знімаємо з вогню.
2. Цукор і воду нагріваємо в сотейнику з товстим дном до карамелізації.
3. Коли цукор стане бурштинового кольору, влити гарячі вершки з пюре, помішуючи, в карамель. Суміш буде шипіти, і пузиритися – це нормально.
4. Додати вершкове масло, перемішати до однорідності.
5. Процідити через сито. Остудить.