Домашні булочки з дріжджового тіста з штрейзеля

Люблю ці булочки! Вони гарні і до чаю, і до кави. А який аромат розноситься по дому, коли вони випікаються! І тісто чудове, використовую його для всієї своєї дріжджової випічки. Як зробити смачні Домашні булочки з дріжджового тіста з штрейзеля рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

ТІСТО:
300мл молока
50г сл.масла
2 жовтки
1 ст. л раст. масла
1ст.л цукру з гіркою
1ч.л солі без гірки
Приблизно 500г борошна
20 г свіжих дріжджів

ШТРЕЙЗЕЛЬ:
20г сл.олії холодного
25г цукру
З0г борошна

Домашні булочки з дріжджового тіста з штрейзеля покроковий рецепт

1. Розім’яти виделкою масло з цукром і поступово додаємо борошно, розминаючи виделкою, в підсумку вийде розсипчаста крихта. Стежити за кількістю борошна, може піти трохи більше і менше, потрібно дивитися на консистенцію крихти Для тіста: В келиху змішати дріжджі з 65-70мл теплої води, додати 1 ч. л цукру, борошна, щоб вийшла «базікало», по густоті, як сметана, дати піднятися, маса збільшиться в рази 3.
2. Розтопити сл. масло, додати молоко, нагріти до тепленького, додати жовтки, сіль і цукор 1 ст. л, добре розмішати вінчиком, додати трохи борошна, щоб суміш була, як сметана, додати підійшли дріжджі, розмішати і поступово додаємо решту борошно, додати рослинне масло! Будьте уважні! Все залежить від муки, вологості і т. д., борошна може і більше або менше піти, тісто не повинно бути тугим, а на початку замісу липне до рукам.
3. В кінці замісу воно гладке і еластичне. Залишаємо на расстойку приблизно на годину – півтора, тісто має добре збільшитися в розмірі, рази в три. Потім розділити тісто на 2 частини. Одну розкачати в пласт товщиною 5 мм, змастити розм’якшеним сл.маслом і посипати цукровим піском і корицею, скачати довгий рулет і розділити його на 8 частин, викласти заготовки булочок на деко в шаховому порядку для вистоювання, приблизно годину, змастити яйцем, посипати штрейзеля і випікати до рум’яного состояния.
4. З другої половини тіста скачати 8 кульок, так само залишити на расстойку, потім зробити поглиблення в центрі, я це робила пальцем, попередньо вмочивши його в борошно, викласти в поглиблення повидло, у мене джем. Можна використовувати кондитерський мішок, тільки попередньо розім’яти повидло. Змастити яйцем, посипати штрейзеля і випікати булочки до рум’яного стану хвилин 20 – 25 при t-190 град.