Муссовый торт Шоколад Лимон Капучіно

Як зробити дуже красивий Муссовый торт Шоколад Лимон Капучіно рецепт.

Інгредієнти

На форму діаметром 16 см

Генуезький чорний бісквіт
1 – яйце (1 сорт)
40 г – цукру
30 г борошна
3 г – розпушувача
15 г – крутого окропу
15 г рослинної олії
5 г – какао алкализованного

Лимонний кулі
На форму діаметром 16 см
1 – лимон (60 г сік і цедра)
75 г цукру
3 г желатину
15 м – води (холодної)
7 р – кукурудзяного крохмалю

Кремю капучіно
100 г вершків 33%
20 г сухого кава капучіно 3в1
80 г – молочного шоколаду
25 г вершкового масла
4 г желатину 200 блюм
30 г цукатів
20 г кокосової стружки
20 г – згущеного молока (білої сирої)

Хрусткий шар
60 м – молочного шоколаду
45 г вершкового масла
20 г подрібнених горіхів (або хрусткі вафлі або повітряний рис, я брала пелюстки мигдалю)

Мус
12 г листового желатину 200 блюм
3 – жовтка (від яєць 1 сорту = 60 г)
40 г – цукру
120 г – молока
40 м – шоколадного сиропу (можна без нього)
150 р білого шоколаду
220 р – вершків 33%

Муссовый торт Шоколад Лимон Капучіно покроковий рецепт

1. Генуезький чорний бісквіт.
Яйця збиваємо з цукром 🥣 до побіління. Борошно змішати з розпушувачем. Какао залити окропом. І влити цю масу в збиті яйця. Акуратно вимішуємо. Всипаємо борошно з розпушувачем, акуратно вимішуємо. Додаємо рослинне масло, вимішуємо. Перекладаємо в форму. Духова прогріта до 170-180 градусів, верх-низ. Випікаємо 12-15 хвилин. Після випічки бісквіт перевернути, дати трохи охолонути. Акуратно вийняти з форми. Зрізаємо верх, щоб залишився один рівний гарний корж. Або розрізати на два коржі, другий упакувати в плівку і прибрати в морозилку до наступного торта.
2. Лимонний кулі.
Крохмаль розвести в холодній 🥣воді. Листовий желатин замочити в холодній воді. З лимона знімає цедру в сотейник і вичавлюємо сік. Додаємо цукор. Варимо до закипання і повного розчинення цукру, при постійному помішуванні приблизно 2-3 хвилини. Вливаємо крохмальну воду і варимо до легкого загустіння. Знімаємо з плити і відразу розпускаємо в гарячій масі віджатий желатин. Кільце підготовлено заздалегідь, дно затягнуто харчовою плівкою і встановлено на підкладку. Переливаємо кулі і ставимо в холодильник для стабилизации.
3. Кремю капучіно.
Листової желатин замочити 🥣 в холодній воді. Вершки відміряємо в сотейник. Додаємо сухий кави, перемішуємо. Варимо до закипання і з’єднання маси. Знімаємо з плити і розпускаємо віджатий желатин, перемішуємо до об’єднання маси. Додаємо молочний шоколад, перемішуємо. Залишаємо на 1-2 хвилини і перемішуємо до однорідності. Додаємо вершкове масло, перемішуємо. Переливаємо в кільце на лимонний кулі (вже застиглий)
4. В окремій тарілці змішуємо кокосову стружку і згущене молоко до однорідної клейкої маси. Скачуємо невеликі кульки і розкладаємо їх рівномірно на кремю. А між бомбочками розкладаємо цукати. Ставимо в морозилку до повного замерзання. Тільки після цього дістаємо з морозилки. Феном акуратно проходимся по зовнішній стороні кільця і акуратно витягаємо начинку. Знову ставимо начинку в морозилку (без кільця).
5. Хрусткий шар.
Молочний шоколад 🥣 імпульсно розтопити в мікрохвильовій печі. Додаємо вершкове масло, перемішуємо до об’єднання маси. Додаємо подрібнені горішки. Перемішуємо акуратно і розподіляємо цю масу на бісквітний корж.
Ставимо в морозилку до повного застывания.
6. Мус.
Листової желатин 🥣замочуємо у холодній воді. В деже міксера збиваємо вершки до м’яких піків. В сотейник, додаємо жовтки і цукор, перемішуємо. Додаємо молоко, перемішуємо. Варимо до загустіння і зміни текстури. Знімаємо з плити і розпускаємо в гарячій масі віджатий желатин. Додаємо білий шоколад, перемішуємо. Залишаємо на 1-2 хвилини, щоб шоколад підтанув і знову перемішуємо до повного об’єднання маси. З’єднуємо зі збитими вершками, акуратно перемішуємо зберігаючи легкість мусу. За бажанням додаємо сироп 40 г (або лікер алкогольний 10 р).
7. Збірка.
Збираємо в кільці діаметром 18 див. Дно затягуємо харчовою плівкою і встановлюємо на тверду підкладку. Торт збирається вниз головою. В кільце вливаємо ½ мусу – начинка (кавовим кремю вниз, злегка втиснути) Ставимо торт в морозилку на 5-10 хвилин, щоб мус схопився. Дістаємо торт. Вливаємо ½ мусу – бісквіт (хрустким шаром вниз, злегка втиснути) Торт ставимо в морозилку до повного замерзания.