Різдвяний штоллен з цільнозернового борошна

Як зробити Різдвяний штоллен з цільнозерновий борошна рецепт простий в духовці 🎄 Шалено смачний і ароматний німецький різдвяний кекс з сухофруктами і прянощами Особливість штоллен в тому, що його випікають заздалегідь, за 2-3 тижні до подачі на стіл💫 За цей час тісто просочується прянощами і смак стає більш насиченим і ароматним Довга овальна форма штоллен символізує немовляти Ісуса, загорнутого у білі пелюшки.

Інгредієнти

▪️Цільнозернові борошно- 200 р
▪️Сода – 0,5 год/л
▪️Підсолоджувач/цукор – за смаком
▪️Вершкове масло – 20 г
▪️Сир до 5% – 180 р
▪️Яйця – 2 шт.
▪️Родзинки – 80 р
▪️Кориця – за смаком
▪️Вишня/журавлина (в’ялена) – 80 р
▪️Апельсин для цедри і соку – 1 шт

Для обсипання:
▪️Кокосове масло (або інше без запаху)- 10г
▪️Сироп топінамбура – 10 г
▪️Кокосова борошно (можна стружку пробити блендером) – 20 г
▪️Підсолоджувач/цукрова пудра – за смаком

Різдвяний штоллен з цільнозерновий борошна покроковий рецепт

1. З апельсина зчищаємо цедру (прибираємо її поки в пакет і в холодильник) і замочуємо в його соку сухофрукти годин на 6-8 Коли сухофрукти будуть готові, замішуємо тісто. Пробиваємо блендером (або перетираємо через сито) сир, змішуємо з яйцем, маслом і цедрою. Окремо змішуємо всі сухі інгредієнти, з’єднуємо їх з сирною масою і вимішуємо тесто.
2. Додаємо сухофрукти (без соку, в якій вони замочували!), вимішуємо ще раз, і формуємо штолень. Відправляємо його дбати хвилин на 40-50 в розігріту до 170-180 градусів духовку.

3. Дістаємо, охолоджуємо до кімнатної температури, змащуємо сумішшю сиропу і масла, посипаємо кокосовою борошном, змішаної з підсолоджувачем. Прибираємо в пакет, щільно загортаємо, і в холодильник на ночь.