Домашній банановий зефір з куркуміном

Як зробити смачний домашній банановий зефір з куркуміном рецепт. Рецепт яскравого бананового зефіру з натуральним барвником. Сонячний, жовтий, м’який і ароматний зі смаком справжнього банана. За аромат і смак відповідає, власне, банан, а ось за колір куркумін. І далі важливі нюанси по готуванні цього зефіру:

Куркумін буває різний. Через деякий типу екстракції може дестабілізувати меренгу і взагалі будь десерти на основі білка. І ваш зефір попливе. Якщо ви будете купувати куркумін в іншому місці, то обов’язково уточніть, як він веде себе з білком. Свій ми перевірили вже досконально, працює. Кількість куркумину варіює залежно від бажаної яскравості кольору. На фото зефір, на 125 грам пюре якого покладено 2,5 м куркумину. Можна покласти і більше, тоді буде ядрено-жовтий. Після стабілізації зефір стане ще жовтіше.

Куркумін краще всього трохи розвести водою до кашки і додати прямо в сироп, він термостійкий, так що варіть на здоров’я. Я люблю робити банановий зефір на суміші пюре яблука і банани 50/50. Так виходить стабільнішою і міцнішою. Але в будь-якому випадку я уварюю пюре до дуже густого стану.⠀Яблучне пюре я беру завжди готове в тетрапаках, а банан пюрирую блендером. Агар я беру завжди наш Грін Агар 900, його не треба замочувати. Але у нас на сайті є і чилійський, і IL Bakery. Так що на будь-який смак.

Для більшої бананизации можна додати у вже готову масу прямо перед відсадків шматочки сублімованого банана, буде круто! Сублимат не дасть зайвої вологи зефіру, а при поїданні будете відчувати. А ще можете змішати пудру з банана з цукровою пудрою для обвалювання теж для посилення бананового ефекту. Агар, куркумін, насадку 9FT для відсадження такого зефіру як на фото, банановий порошок, шматочки банана і міцні мішки для зефіру можна купити у нас, звичайно ж.

Інгредієнти

■ Бананово-яблучне пюре (50/50) 125 грам
■ 75 грам цукру
■ 50 грам яєчного білка

Для сиропу
■ Агар-агар 900 – 6 грам
■ Куркумін від 2,5 до 4 грам
■ 175 грам цукру
■ 75 грам води

Домашній банановий зефір з куркуміном покроковий рецепт

1. Уварити яблучно-бананове пюре до того стану, що суміш буде не стікати з ложки, а падати шматками. Остудіть пюре до кімнатної температури. Складіть в чашу білок, пюре і цукор, збільшуючи до максимальних оборотів, збийте до побіління. Маса побіліє і збільшиться в об’ємі. Якщо у вас планетарний, почніть варити сироп через пару хвилин після початку збивання. У сотейник покладіть куркумін, агар, воду і цукор, почніть варити, постійно помішуючи на середньому огне.
2. Ідеально до температури сиропу 110 градусів. Якщо немає термометра, до 6-7 хвилин після закипання. Сироп від куркумину стане помаранчевий, це нормально. Тонкою цівкою влийте сироп в зефірну масу, одночасно збиваючи. Маса стане щільною, густий і жовтою. Продовжуйте збивати до тих пір, поки чаша зовні не стане ледь теплой.
3. Додайте шматочки сублімованого банана і перекладіть в мішок. Отсадите зефірки, цукор, почніть варити, постійно помішуючи на середньому вогні. Ідеально до температури сиропу 110 градусів. Якщо немає термометра, до 6-7 хвилин після закипання.Сироп від куркумину стане помаранчевий, це нормально. Тонкою цівкою влийте сироп в зефірну масу, одночасно взбивая.

4. Маса стане щільною, густий і жовтою. Продовжуйте збивати до тих пір, поки чаша зовні не стане ледь теплою. Додайте шматочки сублімованого банана і перекладіть в мішок. Отсадите зефірки, залиште на стабілізацію на 8-12 годин. Після з’єднайте разом половинки і посипте сумішшю цукрової пудри і бананового порошку. Оптимально замість цукрової пудри використовувати декстрозу, вона менш сладкая.

Відео рецепт 👇