Вірменський торт Пташине Молоко

Як зробити смачний Вірменський торт Пташине Молоко рецепт простий. Дівчатка мої, всім приветики ❤️ Знаю що чекали, багато просили 🥰 Це дуже смачний та ніжний тортик 😋

Інгредієнти

100 грам вершкового масла
4 ст. ложки молока (я не додавала)
4 ст. ложки меду
2 яйця
300 грам цукру
Ванілін
1 ст. ложку оцту
1 ч. л. соди
600 (+/-) грам борошна

Для крему
400 г сирний сир
200 мл вершки 33%
120-150 г цукру
Ванілін
(Можна сміливо приготувати звичайний заварний крем👌)

Шоколадний глазур
3 ст/л какао
4 ст/л цукру
7 ст/л молока або води
1-2 ст/л раст.масло
2 ст/л коньяк

Вірменський торт Пташине Молоко покроковий рецепт

1. Викласти в каструлю з товстим дном, олія, цукор, молоко і мед. Поставити на середній вогонь, періодично помішуючи. Додаємо яйця , Коли масло розтане і маса стане однорідною, не перестаючи заважати , Додати гашену оцтом соду. Перемішати. Всипати по одній склянці просіяне борошно. Добре перемішати. Тісто виходить густим і липким.

2. Стіл рясно посипати борошном. Тісто повинно бути теплим. Розділити тісто на 5 рівних частин.З кожного шматочка розкачати тонкий пласт, розміром з лист. (У мене розмір деко 28 см, вийшли 6 коржі). Випікати кожен корж в духовці при 180 градусах. Коржі печуться швидко, 4-5 хвилин кожен. Коли коржі охолонуть стануть твердыми.

3. Готуємо крем: приєднуємо всі інгредієнти і збиваємо до однорідності. Шоколадна глазур: какао і цукор змішаємо і добре перемішаємо , закриємо додаємо молоко, перемішаємо до однородности.

4. Викладемо на вогонь і перемішаємо до загустіння, в кінці додаємо масло і прибираємо з вогню. Почекаємо 3-4 хвилини, додаємо коньяк, перемішати. Готовий найсмачніший глазур 🤤.

5. Збираємо тортик, як показала на відео 👌 ✅залишаємо пару годин вбиратися і насолоджуємося 🤤.

Відео рецепт 👇