Японський бавовняний бісквіт Кастелла

Як смачно зробити Японський бавовняний бісквіт Кастелла простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Пишний, ніжний і повітряний. Показую, як приготувати японський бавовняний бісквіт «Кастелла».
Сьогодні будемо готувати пишний, апетитний бавовняний бісквіт «Кастелла», популярний в Японії. Плюс цього рецепту в тому, що для приготування потрібні найпростіші інгредієнти, а бісквіт у підсумку виходить дуже смачним і тане в роті.

Інгредієнти

• Яйця 4 шт.
• Цукор 65 р
• Борошно пшеничне 65 р
• Вершкове масло 65 р
• Молоко 65 р
• Ванільний екстракт 1-2 ч. л.

Японський бавовняний бісквіт Кастелла покроковий рецепт

1. Яйця поділяю на білки і жовтки. Вершкове масло з молоком відправляю в сотейник і ставлю на вогонь. Доводжу до повного розчинення масла, але не кип’ячу. В окрему ємність просіюю борошно, вливаю розтоплене з молоком масло, додаю ванільний екстракт і перемішую венчиком.

2. По черзі додаємо жовтки, кожен раз добре розмішуючи до однорідності. Збиваю білки на середній швидкості міксера до стану меренги, в кілька етапів додаючи цукор. До білків додаю жовткову масу і акуратно перемішуємо лопаткою, щоб білки не осели.

3. Стінки форми (у мене кондитерське кільце без дна діаметром 18 см, огорнуте фольгою) змащую вершковим маслом і стелю папером для випічки. Переливаю тісто у форму і рівномірно распледеляю.

4. Ставлю форму у форму більшого діаметру і заливаю окропом приблизно на 1,5 см. Відправляю в духовку на 50-60 хвилин при 150°С. Після випікання відразу беру бісквіт з форми. Бісквіт виходить супермягким, повітряним, як хмарка, і дуже нежным.