Полуничний пиріг зі сметанною заливкою в духовці

Полуничний пиріг зі сметанною заливкою в духовці простий рецепт 🍓 Це самий ніжний пиріг, який я тільки пробувала 🤤

Інгредієнти

Борошно – 200 г
Вершкове масло – 100 г
Яйце – 1 шт.
Цукор – 1 ст. л.
Полуниця – 400 г

Для заливки:
Сметана – 300 г
Цукор – 130 г
Яйце – 2 шт.
Ванілін – пакетик
Борошно – 2 ст. л.

Полуничний пиріг зі сметанною заливкою в духовці покроковий рецепт

1. У борошно додаємо нарізане кубиками холодне масло. Розтираємо, поки не вийде дрібна крихта. Додаємо яйце, столову ложку цукру і поступово починаємо місити тісто. Не лякайтеся, якщо воно вийде окремими грудками, від теплоти рук воно повинно зібратися в цілий шар.
2. Вимішувати довго не варто, треба саме зліпити кружечок. Обмотати в харчову плівку і прибрати в морозилку на 30 хвилин. Готуємо начинку. Полуницю ретельно миємо, сушимо і нарізаємо. Для заливки змішуємо всі інгредієнти і збиваємо венчиком.
3. Дістаємо тісто з морозилки і перекладаємо відразу в форму. Форму краще використовувати невелику, щоб вистачило тесту. Я додатково стелю форму пергаментом, щоб зручніше було діставати. Можна також використовувати разъемную.
4. Руками розминаємо тісто по поверхні, формуючи бортики. Наколюємо виделкою. Викладаємо ягоди на тісто, заливаємо заливкою. Випікаємо в розігрітій до 180° духовці 45 хвилин. Готовність визначаємо по тесту, начинка залишається напіврідкої і ніби трохи дрожит.

5. загалом, як побачили, що пиріг зарум’яниться, сміливо дістаємо ☺️ Я в цей раз трохи передержала. Залишаємо пиріг до повного остигання, а ще краще охлаждаем.