Домашні пиріжки з яблуками з дріжджового тіста

Як смачно зробити Домашні пиріжки з яблуками з дріжджового тіста простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Тісто легкий в роботі, податливе, пишне, м’яке. А пиріжки дуже смачні! Трохи покрокового приготування можна подивитися в сторіс…

Інгредієнти

Тісто:
Молоко 250 гр
Дріжджі пресовані 20 гр; сухі 7 гр
Цукор 100 гр
Вершкове масло-75 г
Яйце 2 шт ( 1 жовток залишити на мастило)
Сіль 0,5 год л
Ванільний цукор 1 пакетик
Рослинна олія 2 ст ложки
Борошно 650 гр (+;-)

Начинка:
500 гр очищених, порізаних середнім кубиком яблук
30 гр вершкового масла
1 год л ванільного цукру
Кориця за смаком
2 ст л цукру
20 гр крохмалю
40 мл води

Домашні пиріжки з яблуками з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. У сковороді розігріваємо вершкове масло, додаємо яблука, цукор,ванільний цукор, корицю – протушкувати 10-15 хв, помішуючи. Крохмаль розвести холодною водою, додаємо тонкою цівкою в начинку, перемішуємо, тушкуємо пару хв. даємо повністю остыть.

2. Готуємо опару: У теплому молоці розчинити дріжджі, додаємо 1 год л цукру із загальної кількості і 5 ст л борошна із загальної кількості, все добре перемішуємо, накриваємо плівкою, прибираємо на підйом, на 15 хв. Готуємо здобу: В чашу додаємо 2 яйця (жовток залишити для змащування), додаємо цукор, ванільний цукор, сіль, м’яке вершкове масло – все добре перемешиваем.
3. Далі з’єднуємо готову опару і здобу, перемішуємо, додаємо просіяне борошно, може знадобитися трохи менше або більше, замішуємо тісто спочатку в чаші, далі на столі, додаючи в процесі 2 ст л рослинного масла. Замішуємо тісто приблизно 10 мин.

4. Тісто округлити, покласти в миску змащену рослинним маслом, накрити плівкою, прибрати на підйом. Через 40 хв, обім’яти, знову накрити плівкою, прибрати на підйом. Далі отщипывала шматочки по 150 гр, розкачувала в коло 20-22 см d.

5. Розділила на 4 частини, зробила розрізи, в середину поклала начинку, сформувала пиріжки. Переклала заготовки на деко, дала підійти, далі змастила жовтком +водою. Випікала в розігрітій духовці 180 З 15-20 хв. Але завжди орієнтуйтеся на свою духовку.