ПП кулич на кефірі мякий і пористий

ПП КУЛИЧ на кефірі рецепт простий. М’який, пористий і в міру вологий!

Інгредієнти

Розмір формочок: діаметр 6 см, висота 7 см
Вихід: 3 паски вагою 420 гр
КБЖУ на 100 гр (без глазурі та прикраси): 267,93/9,72/9,90/34,09

ТІСТО для пасок:
Яйце – 3 шт
Кефір 1% – 150 мл
Вершкове масло – 15 гр
Рисове борошно – 90 гр
Кукурудзяна борошно – 30 г
Вівсяне борошно – 30 г
Розпушувач – 1 год л
Ванілін – 1 гр
Сіль – щіпка
Підсолоджувач = 30 гр цукру
Родзинки – 20 гр
Курага – 15 гр
Волоські горіхи – 10 гр

ГЛАЗУР:
М’який сир – 50 гр
Сухе знежирене молоко – 40 – 50 гр
Підсолоджувач = 15 гр цукру

ПП кулич на кефірі м’який і пористий покроковий рецепт

1. Родзинки і курагу залити гарячою водою на 10 хвилин. Потім обсушити паперовим рушником. Курагу нарізати кубиками. Волоські горіхи подрібнити ножем. Білки відокремити від жовтків. До жовтків додати теплий кефір, розтоплене вершкове масло, ванілін і підсолоджувач. Збити венчиком.
2. Від загальної кількості просіяного борошна відкласти 1 ст. л. на розбирання сухофруктів, а решту додати до рідких інгредієнтів. Сухофрукти обваляти в відкладеної борошні і додати в тісто. Перемішати. Білки збити з дрібкою солі до стійких піків. В кілька етапів ввести білки в тесто.
3. Розкласти тісто по формах. Враховуйте, що при випіканні воно трохи підніметься. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин. Дати куличам охолонути 20 хв в духовці з відчиненими дверцятами. Потім повністю остудити на решетке.

4. Приготуємо глазур. До м’якого сиру кімнатної температури додати підсолоджувач, перемішати. Поступово всипати просіяне сухе молоко. По консистенції глазур повинна бути як густа сметана. Прибрати в холодильник на 20 хвилин, там вона ще загусне. Покрити паски глазур’ю і украсить.