Повітряний пиріг зі сливами на оливковій олії

Досвід показує, що деякі рецепти гідні того, щоб про них нагадувати!!! 😁😉 повітряний пиріг зі сливами на оливковій олії рецепт простий (❗️замість слив можуть бути персики, ягоди, абрикоси, груші… та, власне, все, що вам подобається!) 👍🏻 Використовуємо самі доступні інгредієнти, але завдяки технології приготування, рекомендованої італійським шеф-кухарем-кондитером Лукою Монтерсино, пиріг виходить незвичайно повітряним і пишним! Виконуйте всі рекомендації при приготуванні тіста, і пиріг порадує своїм смаком вас і ваших близьких.

Інгредієнти

Яйце — 3 шт.
Оливкова олія — 100 мл
Рослинна олія (арахісова) — 30 мл
Цукор — 160 г
Борошно — 200 г
Розпушувач — 10 г
Йогурт — 70 р
Сливи — 4-5 шт.
Лимон — 1 шт.

Повітряний пиріг зі сливами на оливковій олії покроковий рецепт

1. Сливи вимити і нарізати часточками. За допомогою заглибного блендера збити яйця з двома видами рослинного масла до стану, що нагадує “майонез”. Слідом додайте йогурт і продовжуйте збивати. На цьому етапі приготування пирога дуже важливо використовувати для збивання яєць з маслом занурювальний блендер, а не міксер!

2. У велику миску насипати цукор і додати до нього яєчну масу, перемішати; збити за допомогою міксера або віночком, вручну. Додати просіяне борошно з розпушувачем і дрібно натерту цедру 1 лимона. Ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Форму діаметром 20-22 см змастити вершковим маслом і присипати борошном. Надлишки борошна струсити. Викласти у форму половину тіста і розкласти зверху половину часточок слив.

3. Залишки тіста викласти на сливи і зверху розкласти залишилися сливи. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 50-60 хвилин. Обов’язково зробити перевірку на суху паличку, перш ніж витягати пиріг з духовки. Готовий пиріг дістати з духовки і дати постояти у формі 15 хвилин. Потім перекласти на решітку і дати повністю остыть.