Смачні гарбузове кекси в духовці

Як смачно зробити Смачні гарбузове кекси в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ніжні пухнасті кексики, пряні і ароматні 👌 Гарбуз зовсім не відчувається, але дає вологість і неповторний осінній затишок👌 Замість шоколаду і горішків можна додати родзинки/куранту/в’ялену журавлину або вишню …
Можна зовсім без начинок, але обов’язково з ароматними спеціями або цедрою апельсина (так смачніше) Дуже люблю використовувати сезонні фрукти і овочі. Моя любов і дружба з гарбузом почалася з гарбузового сконов, продовжилася кексами і булочками ☺️ Використовуєте у випічці гарбуз? До речі, в гарбузовому рецепти випічки та десертів її можна замінити на моркву, а моркву на гарбуз 🤫

Інгредієнти

150г шоколаду (можна взяти родзинки/куранту/чорнослив/сушену журавлину)
200г пшеничного борошна
10 г розпушувача
200 г гарбузового пюре із запеченої гарбуза
150 г цукру
2 яйця
щіпка солі
1 чл меленої кориці
1 чл меленої гвоздика, мускатний горіх, сухий імбир та кардамон
90 г рослинного масла без запаху
50 г волоських горіхів

Смачні гарбузове кекси в духовці покроковий рецепт

1. Розігріти духовку до 175 градусів. Змішати борошно з розпушувачем, просіяти. Збити Яйця з цукром. Додати гарбузове пюре, сіль і спеції, перемішати Ввести масло невеликими порциями.
2. Додати борошняну суміш всю разом, перемішати до об’єднання. Горіхи просушити на сухій сковороді і подрібнити. Додати шоколад, горіхи і перемешать.

3. Перекласти тісто у формочки для кексів і посипати насінням або горішками. Випікати 20-25 хвилин (більше або менше, залежить від розміру). Перевірити дерев’яною шпажкою, тісто не повинно липнуть.