Торт «Наполеон» з молочно-вершковим кремом

Торт «Наполеон» з молочно-вершковим кремом простий рецепт. Знаєте як зрозуміти, смачно чи ні готують у тому чи іншому закладі? Візьміть на пробу ваш улюблений десерт і ви відразу все зрозумієте😉
Я завжди вибираю «Наполеон», на жаль проходять перевірку не багато, мало де його готують дійсно смачно. Але я точно знаю де він виходить смачний – це будинки☺️Тільки вдома ти сам можеш регулювати кількість крему і якість інгредієнтів👌
Цей рецепт я трохи видозмінила і зробила подвійну порцію крему, щоб тортик буквально потопав у кремі. Листкові коржі дуже добре вбирають крем і якщо зробити недостатньо, він буде суховатий.

Інгредієнти

Для тесту:
200 гр. вершкового масла
500 гр. борошна
0,5 ч. л. солі
250 гр. сметани

Для крему:
3 яйця
200 гр. цукру
2 ч. л. ванільного цукру (з натуральною ваніллю)
600 мл. молока
70 гр. кукурудзяного крохмалю
50 гр. вершкового масла
300 мл. вершків 33%

Торт «Наполеон» з молочно-вершковим кремом покроковий рецепт

1. Готуємо тісто. Для цього в мисці з’єднуємо борошно, сіль і вершкове масло, перетираємо рукою до стану дрібної крихти. Потім додаємо сметану і замішуємо тісто. Дуже довго тісто не замішуйте, для того щоб зберегти слоеность. Ділимо тісто на 10 частин і прибираємо в холодильник на годину. Тим часом готуємо заварний крем.
2. В сотейнику з’єднуємо яйця, цукор, молоко і крохмаль, на повільному вогні доводимо крем до загустіння, постійно помішуючи. Знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло, перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо остигати. Випікаємо коржі. Розкачуємо тісто, вирізаємо коло, наколюємо виделкою і ставимо в духовку.
3. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 12-14 хвилин до легкого золотистого кольору. Залишки від коржів з’єднуємо, теж розкачуємо і випікаємо, вони знадобляться для посипання торта. Коли крем охолоне, додаємо до нього вершки і збиваємо до однорідної массы.

4. Збираємо тортик, корж-крем-корж-крем і т. д. Далі обмазуємо кремом і посипаємо посипкою від коржів. Даємо йому постояти в холодильнику близько 5-6 годин мінімум, краще на ніч, щоб добре просочився. Приємного апетиту!