Печиво Спіралька Рулетик Завитки

Як смачно зробити Печиво Спіралька Рулетик Завитки простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ну, як ще назвемо? Тому що я не знаю, як це печиво правильно зветься, але ось те, що воно дуууже смачне, ніжне й ошатне, це факт незаперечний.

Інгредієнти

1 яйце ВС
150 г вершкового масла
150 г цукрової пудри
300-350 г борошна
1-2 ст/л какао
8 г розпушувача
1 г ваніліну (будь ванільний аромат)

Печиво Спіралька Рулетик Завитки покроковий рецепт

1. Яйце збити з маслом кімнатної температури, цукровою пудрою і ванільним ароматом. Використовуємо саме цукрову пудру, так печиво виходить дуже ніжним. Просіяти борошно з розпушувачем і злегка замісити, всього лише до олійно-борошняної крихти. Розділити тісто на дві половини, в одну додати какао і обидва шматка окремо домесить до еластичності, але без фанатизма.
2. Тісто ніжне, бо, якщо через м’якого масла і рук воно не дуже слухняно в розминці, можна прибрати в холодильник на деякий час. Потім буде зручніше працювати. Розкачати кожен шматок в прямокутний або квадратний пласт між двома листами пергаментного паперу або силіконовими/тефлоновими килимками. Товщина 3-4 мм.
3. Акуратно перевернути темний пласт на світлий килимком або папером вгору (або навпаки), килимок прибрати. Скатати тісто в рулет, допомагаючи нижній папером. Акуратно перенести в морозилку на 15-20 хвилин ,щоб потім легше було нарізати. Рекомендую не пропустити цей етап ще й тому, що м’який рулет в холодильнику може встигнути втратити округлу форму, примявшись на дне.
4. Правда, це проблема невелика, потім при формуванні печеньок форму можна поправити кожної завитушке окремо. Розрізати рулет на кружечки товщиною близько 1 см гострим ножем. Якщо залишилися нерівні краї, невідповідні для красивої завитки, скачайте цей шматочок тіста і виріжте що-небудь мелкое.

5. Я зробила зірочки. Викласти заготовки на деко на відстані не менше 2 див. Це печиво можна викладати ближче один до одного, так як воно не сильно збільшується в розмірі. Випікати при 180 градусах 12-15 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці! Готове печиво остудити на решетке.