Чорничний торт Чорний Ліс

Як зробити смачний домашній Чорничний торт Чорний Ліс простий рецепт. Несподіване, але дуже яскраве і смачне поєднання шоколад – чорниця!

Інгредієнти

– цукор 130 гр.
– яйце куряче 4 шт.
– борошно 140 гр.
– сіль щіпка,
– масло рослинне
(без запаху) 80 гр.
– какао 40 гр.
– розпушувач 2 ч. ложки,
– окріп 100 мл
+
Вершки 250 гр.
Сир сирний 450.
Цукрова пудра 50 гр.
+
Чорниця 350 гр. Цукор 100 гр. Сік лимона 1-2 ст. ложки, кукурудзяний крохмаль 3 ст. ложки.

Чорничний торт Чорний Ліс покроковий рецепт

1. Яйця збиваємо з цукром. і сіллю в щільну, пишну масу. Додаємо масло. Тепер вводимо всі сухі інгредієнти і акуратно перемішуємо лопаткою в одному напрямку. Швидко вливаємо окріп і добре перемішуємо. Викладаємо тісто у форму і випікаємо при 170°С близько 30 мин.
2. Обов’язково перевіряємо на суху шпажку. Поділяємо бісквіт на 3 коржа. Ягоду, цукор, лимонний сік і крохмаль відправляємо в сотейник з товстим дном, повільно нагріваємо при постійному помешивании.
3. Уварюють на середньому вогні до хорошого загустіння. Остуджуємо. Всі інгредієнти для крему перемішуємо і збиваємо міксером до щільного стану. Додаємо 2 ст. ложки чорничної начинки.

4. Збираємо тортик, найкраще сформувати бортики з крему, щоб начинка не тікала. Прибираємо в холодильник на 3-4 години. Прикрашаємо на свій смак. Приємного апетиту і пам’ятайте солодке життя-це філософія!