Яблучний штрудель з тіста філо з горіхами

Як зробити Яблучний штрудель з тіста філо з горіхами рецепт простий в духовці. Ти впевнена, що хочеш проїхати в одній машині кілька тисяч кілометрів з цими двома? – запитав чоловік, недовірливо киваючи головою в бік наших чарівних «янголят»… Так ми опинилися за 2000 км від будинку в місці з півметровими медузами, плаваючими над водою рибами, звірячими комарами, кусає до кісток і погодою, кидающей нас з +30 до +15 за кілька годин.
Виходить, боятися треба було мене, так здорово вміє вибирати місце відпочинку, а не дітей, які в дорозі вели себе як солодкі пупсики😅 Гаразд, все не так погано, ми встигли скупатися, засмагнути, відпочити від городу, будівництва, готування, поговорити, посміятися і багато іншого. І так, ми ще тут і попереду у нас продовження подорожі) А взагалі погодьтеся, що це літо якесь дивне, м’яко кажучи? Ну а зараз у нас яблучний штрудел ь 😋

Інгредієнти

✔️3 листа тіста Філо
✔️5-6 середніх яблук (~250-300 гр вже порізаних)
✔️5 ст. л. цукру (якщо яблука кислі, то можна і побільше)
✔️50 гр. волоських горіхів
✔️0,5 ч. л. кориці
✔️60 гр. вершкового масла

Яблучний штрудель з тіста філо з горіхами покроковий рецепт

1. Передчуваючи питання: я використовувала готове тісто, тому що це той випадок, коли можна не морочитися і купити готове з хорошим складом і ідеально тонке. Продається в багатьох магазинах, якщо зараз раптом подумали, що ніде не бачили, запевняю – просто не звертали уваги. Вкусвилл, Метро, Стрічка, Ашан, Озон Експрес – ось лише деякі магазини, де його можна придбати. З саморобним тестом теж обов’язково буде рецепт👌
2. Очищені яблука нарізаємо дрібним кубиком. Рівне 0,5 див. Жарт. Звичайно, 0,6🤣 Горіхи рубаємо ножем. Замість горіхів можна використовувати родзинки. Далі є 2 варіанти розвитку подій: просто перемішуємо яблука, горіхи, цукор, корицу.
3. Або ж, як зробила я, карамелезируем яблучка: розтоплюємо на сковороді цукор (повністю, до бурштинового кольору), додаємо шматочок вершкового масла (30 гр з 60), перемішуємо лопаткою, всипаємо яблука, корицю, знову перемішуємо. Додаємо 5 ст. л. води, залишаємо тушкуватися кілька хвилин, поки волога не випарується. В кінці додати рубані горіхи. Звучить страшно, але по факту все просто і відніме 15 минут.
4. масло розтопити і змастити кожен шматок тіста, наклавши один на одного. Викласти з одного краю начинку і акуратно загорнути в рулет. Змастити зверху олією, посипати трохи цукром і корицею (можна і горішками). Випікати при 180 гр -30 хвилин до золотистого кольору. Відразу гарячим разрезаете, розкладаєте по тарілочках, зверху або під бочок морозиво плюх! І приготуйтеся, буде неймовірно вкусно.

Відео рецепт 👇