Плетений пиріг з вишнею і збитими вершками

Як зробити смачний Плетений пиріг з вишнею і збитими вершками простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

У мене овальна форма 23*18см

Для тіста:
260г борошна
35г цукру
145г вершкового масла
50г води
+ 1 жовток і 1ст л молока змастити зверху

Для начинки:
500г вишні
40г цукру (за смаком)
20г кукурудзяного крохмалю
цедра 1/2 лимона
сік 1/4 лимона
100г вершків 33% для подачі

Плетений пиріг з вишнею і збитими вершками покроковий рецепт

1. 1. Просіяти борошно, додати цукор, сіль і змішати.
2. Додати трохи розм’якшене вершкове масло, нарізане кубиками. Перетерти в крихту.
3. Частинами додавати воду, кожного разу розмішуючи до однорідності.
4. Як тільки тісто стало еластичним і зібрався в грудку – воно готове! Води може знадобиться +-
5. Розділити тісто: 2/3 для основи і 1/3 для кіски. Кожну частину загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 1.5 години.
6. До замороженої вишні додати цукор, крохмаль, цедру (саамый верхній жовтий шар) і сік лимона. Добре смешать.

2. 7. Стіл присипати борошном. Охолоджене тісто припылить борошном і розкачати під розмір форми з урахуванням бортиків.
8. З допомогою качалки перекласти тісто у форму. Руками підрівняти і сформувати бортики.
9. Викласти начинку.
10. Другу частину тіста розкачати і вирізати смуги. Викласти смуги уздовж форми, підігнути смуги до середини через одну, викласти смуги впоперек. Повторити все те ж саме, чергуючи смуги. Сформувати невеликий бортик, закріпивши косичку.

3. 11. Жовток змішати з 1ст л молока і змастити косичку.
12. Випікати при 200 градусах 15 хвилин. Потім при 180 градусах 45-50 хвилин до готовності. Тісто має стати рум’яним, твердим, а начинка добре загуснути. Пиріг повинен гарненько пропектися, це важливо! Інакше знизу вийде сирим!
13. Охолодити, нарізати прямо у формі. Перший шматочок діставати складніше всього, інші вийдуть легко. Ножем акуратно підчепити з боків і серединки, а потім дістати лопаткою.
14. Вершки 33% збити міксером до пишноти. Як тільки вершки тримають форму-готово!
15. Подавати пиріг з щедрою порцією сливок.

4. Готово!

Відео рецепт 👇