Темперирование шоколаду

Темперирование шоколаду🔥 Зберігай відео щоб не втратити! Почну з того, що ТЕМПЕРИРОВАНИЕ – це процес, його не можна купити або замінити😁Ну правда, одного разу хтось мене запитав, чи можна купити темперирование щоб його не робити самому🙈
Темперувати, від слова температура, це значить – нагріти (розтопити) і швидко охолодити шоколад. Навіщо це робити? Адже якщо шоколад не темперувати він всеодно рано чи пізно застигне🤷🏻♀️ Щоб шоколад застиг ПРАВИЛЬНО! Щоб його кристалічна решітка зібралася в ідеальний кубик, а не купу з палиць.
Коли шоколад темперирован:
🔥 Він швидко застигає
🔥 Він не тане в руках
🔥 Хрумтить при кусании
🔥 На поверхні немає розлучень какао-масла – —–Для цього вам не потрібні додаткові інгредієнти тільки ШОКОЛАД, БУДЬ, навіть бабаївська з магазину потрібно темперувати, якщо ви хочете зробити шоколадну фігурку.

Інгредієнти

100 гр Шоколаду
50 гр Шоколаду

Темперирование шоколаду покроковий рецепт

1. Розтопити 100 гр шоколаду до 48-50 градусів. Додати в нього 15 гр шоколаду – перемішати. Шоколад дуууже любить коли його заважають, так ви допомагаєте зібратися його кристалічній решітці. Як тільки шматочки растаят, додати ще 15 гр шоколаду – заважаємо поки вони не растят.
2. І так до тих пір, поки температура не стане 27-28 градусів. Заливаємо в формочки – отстукиваем. Даємо шоколаду застигнути при кімнатній температурі, в ідеалі 18-20 градусів. Поставте форму в прохолодне місце. Коли форма застигне і стане матовою, можна прибрати в холодильник або морозилку на 2-3 хвилини, не більше!

3. Выримаем шоколад з форми, обережно відокремлюючи силікон від шоколаду. Зберігання: Фігурки зберігаємо як звичайний шоколад, згадайте як плитки стоять на прилавках магазина.

4. При кімнатній температурі (20 градусів) , у герметичній упаковці, термін зберігання до року. Якщо вдома жарко, то можна поставити фігурки в холодильник, теж в герметичній упаковке.

Відео рецепт 👇