Чайна шоколадна ковбаса з печива, горіхів, молока і какао

Як смачно зробити Чайна шоколадна ковбаса з печива, горіхів, молока і какао без випічки простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сьогодні пропоную вам приготувати один з моїх улюблених десертів з дитинства – Чайну Шоколадну ковбасу. Рецепт відомий багатьом, так як раніше таку ковбасу готували практично в кожній родині. Варіантів приготування теж дуже багато, я пропоную Вам свій і заодно нагадаю про це простому і швидкому десерті без випічки😉

Інгредієнти

на 2 шт.:
печиво – 400-450 р., горіхи – 150-200 р., какао-порошок – 3-4 ст. ложки, цукор – 3-4 ст. ложки, вершкове масло – 200 г, молоко – 150 мл, цукрова пудра з крохмалем – для посипання за бажанням

Чайна шоколадна ковбаса з печива, горіхів, молока і какао покроковий рецепт

1. печиво подрібнюємо на невеликі шматочки. У блендері або подрібнюємо ножем, але не сильно дрібно будь-які горіхи: у мене сьогодні волоські і лісові. Я завжди попередньо їх обсмажую на сковорідці чи підсушую в духовці. Так виходить набагато вкуснее.

2. В сотейник відправляємо вершкове масло, цукор з какао і перемішуємо, щоб не було грудок. Додаємо молоко і доводимо масу до кипіння. Після закипання варимо буквально 1-2 хвилини. Знімаємо сковороду з вогню і виливаємо гарячу шоколадну масу в подрібнене печиво з орехами.

3. Добре все перемішуємо, ділимо приблизно на дві частини і викладаємо на харчову плівку. Загортаємо в рулети, у мене з цієї кількості продуктів виходить дві колбасы.

4. Відправляємо в холодильник на пару годин до повного застигання і можна пригощатися! За бажанням, ковбасу можна посипати/обваляти в цукровій пудрі з крохмалем і загорнути в пергамент.