Шоколадно-вишневий пиріг

Як зробити Шоколадно-вишневий пиріг рецепт простий. Ніжний, ароматний, смачний вишневий пиріг! Готуватися в два рахунки і з’їдається в мить ока! Поєднання шоколаду, вишні 🔥

Інгредієнти

Тісто:
вершкове масло – 80 г
темний шоколад – 170 р
яйця – 2 шт.
борошно – 250 г
розпушувач – 7 р
сіль – щіпка
ванільний екстракт
кефір – 170 мл
цукор – 150 г
вишня (без кісточок) – 200 г

Начинка:
вишня (без кісточок) – 200 р
цукор – 50 г
кукурудзяний крохмаль – 8 р
вода – 15 мл

Ганаш:
розтоплений чорний шоколад – 80 р
гарячі вершки 33-35% – 100 мл

Шоколадно-вишневий пиріг покроковий рецепт

1. В миску помістити шоколад з вершковим маслом. Розтопити на водяній бані. Зняти з вогню. Змішати борошно, розпушувач і сіль. Відкласти в сторону. Яйця збити з цукром дочиста .Продовжуючи збивання додати залишилися інгредієнти. У готове тісто додати вишню і добре перемешать.

2. Вилити тісто у форму діаметром 24 см, попередньо застелену пергаментним папером. Випікати в розігрітій духовці при 180 гр. 45-50 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Готовий пиріг повністю остудити .

3. Начинка: Крохмаль змішати з водою до однорідної суміші. У сотейник покласти вишню з цукром. На середньому вогні довести до кипіння, потім додати розчинений крохмаль. Постійно помішуючи варити до загустіння. Зняти з вогню, перелити в чисту миску і остудити до кімнатної температуры.

4. Ганаш. Шоколад розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані, потім додати гарячі вершки і добре перемішати до однорідної маси. Вилити шоколадний ганаш на пиріг і розподілити, прибрати пиріг в холодильник на 15-20 хвилин. Дістати пиріг з холодильника і викласти зверху вишневу начинку.

Відео рецепт 👇