Класичний американський гарбузовий пиріг

Як смачно зробити Класичний американський гарбузовий пиріг простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Для різноманітності можна і американський гарбузовий спекти.

Інгредієнти

Для форми діаметром 23см:

ДЛЯ ТІСТА:
* 225 г борошна
* 30 г цукрової пудри
* 2 г солі
* 145 г вершкового масла
* 40 мл крижаної води + 15 мл лимонного соку
* + борошно для присипання стільниці
* + жовток і білок для змащування

ДЛЯ ГАРБУЗОВОЇ НАЧИНКИ:
* 500 г гарбузового пюре (~800 г гарбуза до запікання / з шкіркою, але без кісточок)
* 2 яйця + 1 жовток
* 55 г коричневого цукру (можна замінити на білий)
* 30 г білого цукру
* 2 ч. л. кориці
* 1/2 ч. л. меленого імбиру
* 1/2 ч. л. меленого кардамону
* 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха
* 1/4 ч. л. гвоздики
* 1год. л. ванільного цукру
* цедра 1 лимона
* цедра 1 апельсина
* 160 г вершків 35%
* 15 г кукурудзяного крохмалю

Класичний американський гарбузовий пиріг покроковий рецепт

1. Гарбуз крупно нарізати і запекти при 180° 40-60 хвилин. Дати охолонути і відокремити м’якоть від шкірки. Протерти через сито або пробити блендером. Робимо тісто: Борошно змішати з сіллю і цукром, додати холодне масло, нарізане кубиками і перетерти в крошку.

2. Воду з’єднайте з лимонним соком і додати до тіста, замісити. (в результаті рідини може знадобитися менше, так як все залежить від якості масла і борошна, додаємо до тих пір, поки тісто не збереться разом) М’яке тісто прибираємо в холодильник на 30 минут.
3. Дістаємо, розкачуємо на пергаменті і переносимо у форму з допомогою качалки або того ж пергаменту. Формуємо високі бортики, вони осядуть в процесі запікання. Робимо наколи виделкою, кладемо зверху пергамент і насипати вантаж (до мене це суміш непригодившихся круп)

4. Ставимо в духовку на 180°, випікаємо поки боки не почнуть трохи золотитися. Дістаємо і гарячу основу змащуємо білком. Робимо начинку: Змішати віночком до однорідності: яйця, спеції, цукор, цедру.
5. Додати гарбузове пюре, з’єднати. Додати вершки і крохмаль, знову добре змішати. Вилити на основу, за бортики не виходити! Краї змастити жовтком для золотавості. Запікати 40-45 хвилин, серединка може злегка тремтіти. Достаем.

6. Обов’язково спробуйте його теплим зі збитими вершками. А потім відправте в холодильник на 3 години. І напишіть мені в коментарях, як вам сподобалося більше – теплим або холодным.

Відео рецепт 👇