Апельсинові цукати з кірок апельсинів

Апельсинові цукати з кірок апельсинів в домашніх умовах рецепт простий. Ідеальне не тільки ласощі. Штучок 10 я заточила просто так, поки готувала і додавала їх у великдень, ой проговорилася. Чудово в булочки, кекси, Панеттоне, сирну паску і просто так. Ще круто зробити їх довгими, ідеально рівними і половинку готових вмочити в чорний шоколад. Але це так ідеї на майбутнє.

Інгредієнти

9-10 середніх апельсинів
700гр цукру
сік половини лимона
300гр води
пару зірочок бадьяна

Апельсинові цукати з кірок апельсинів покроковий рецепт

1. Рецепт можна і потрібно сміливо половинить, тому що цукатів буде дуже багато. Беремо апельсини і ощипаем як на фото, робимо надрізи навколо. З кожного апельсина 4 частини кожуры.

2. Нарізаємо уздовж довгими смужками і складаємо в каструлю. Заливаємо водою, ставимо на плиту і вам 20 хвилин на середньому вогні. Зливаємо, заливаємо чистою водою і знову варимо 20 хвилин. Знову зливаємо, заливаємо і варимо 20 минут.

3. Тепер, додаємо бадьян, цукор, сік лимона і воду 300гр. Варимо на середньому, ближче до тихому вогні до повного випаровування сиропу. Коли вода википіла викладаємо цукати на пергамент і відправляємо в духовку при 50-60С на 3-4 часа.

4. Краще робити на ніч якщо у вас духовка з таймером. Готові цукати складаємо в банку і закриваємо крихтою. Зберігати в сухому месте.