Ліниве печиво Гата з листкового тіста

Як смачно зробити Ліниве печиво Гата з листкового тіста простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Гата лінива – тому що з готового листкового тіста! Класична вірменська гата теж є у мене на сторінці. Гортайте стрічку вниз.

Інгредієнти

Для ледачої гати нам знадобиться:

400 гр листкового бездріжджового тіста (2 пласта), з кожного пласта виходить приблизно 6-7 штук гати.

Для начинки (хориз):
70 г вершкового масла,
140г цукрового піску,
140г просіяного борошна,
ванілін.

Ліниве печиво Гата з листкового тіста покроковий рецепт

1. Поки тісто розморожується, приготуємо начинку. Змішати всі інгредієнти і перетерти в крихту долонями, щоб не було комочков.

2. Розкачати пласт листкового тіста. І рівномірно розподілити начинку по поверхні відійшовши від країв на 2см. акуратно Згорнути в рулет. Придавити з допомогою качалки. Намалювати візерунок вилкой.

3. Змастити збитим яйцем і відправити в духовку на 160-180 градусів до утворення рум’яної скоринки. Орієнтуйтеся на свою плиту. Наша ошатна, смачна випічка готова!

Відео рецепт 👇