Як смачно зробити Ліниве печиво Гата з листкового тіста простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Гата лінива – тому що з готового листкового тіста! Класична вірменська гата теж є у мене на сторінці. Гортайте стрічку вниз.
Інгредієнти
Для ледачої гати нам знадобиться:
400 гр листкового бездріжджового тіста (2 пласта), з кожного пласта виходить приблизно 6-7 штук гати.
Для начинки (хориз):
70 г вершкового масла,
140г цукрового піску,
140г просіяного борошна,
ванілін.
Ліниве печиво Гата з листкового тіста покроковий рецепт
1. Поки тісто розморожується, приготуємо начинку. Змішати всі інгредієнти і перетерти в крихту долонями, щоб не було комочков.
2. Розкачати пласт листкового тіста. І рівномірно розподілити начинку по поверхні відійшовши від країв на 2см. акуратно Згорнути в рулет. Придавити з допомогою качалки. Намалювати візерунок вилкой.
3. Змастити збитим яйцем і відправити в духовку на 160-180 градусів до утворення рум’яної скоринки. Орієнтуйтеся на свою плиту. Наша ошатна, смачна випічка готова!
Відео рецепт 👇