Банановий кекс з тахін

Як смачно зробити Банановий кекс з тахін простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Є сотні рецептів бананової випічки під будь-який настрій. Іноді потрібна злегка щільна текстура кексу, який можна підрум’янити на сковороді на сніданок. В інший день хочеться ніжного бісквітного м’якушки, може бути навіть з шоколадною глазур’ю. Цей же банановий кейк абсолютно нетиповий, з щедрою ложкою тахін і темним ромом на додачу, щоб піддати трохи вогника. Ром тут можна замінити на ваш улюблений коньяк або пряний віскі.

Інгредієнти

Яйця – 2 шт.
Цукор – 200 г
Тахін – 100 г
Стиглі банани – 200 г
Темний ром – 3 ст. л.
Борошно – 210 р
Розпушувач – 2 ч. л.
Сода – 1/4 ч. л.
Кориця мелена – 1/2 ч. л.
Сіль – 1/4 ч. л.
Горіхи для декору

для глазурі:
Темний ром – 18 р
Тахін – 10 г
Цукрова пудра – 30 г
Ванільна паста – 1/2 ч. л.

Банановий кекс з тахін покроковий рецепт

1. Борошно, розпушувач, соду, корицю і сіль, просіяти і прибрати в сторону. Яйця злегка збити з цукром, поки ті не стануть трохи більш блідими і повітряними. Вмішати тахини.

2. В окремій мисці банани розім’яти виделкою і змішати з ромом. До яйцям додати бананове пюре, перемішати, потім ввести борошняну смесь.
3. Вилити тісто у форму діаметром 18 см і випікати при 170°С близько 60 хвилин (якщо форма 20, то близько 45 хвилин, готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Дати трохи охолонути, вийняти пиріг з форми і перекласти на решетку.

4. Щоб приготувати глазур, просто змішайте всі інгредієнти до однорідності. Якщо сильно відчувається алкоголь, підігрійте глазур, щоб його випарити. Якщо їй не вистачає плинності, додайте краплю води. Покрийте глазур’ю ще теплий пиріг і прикрасити горіхами. Подавати до кави або чаю.

Відео рецепт 👇