Торт чотири шоколаду

Торт “4 шоколаду” простий рецепт. Це як три шоколаду але з додаванням рубі 😉 Виходить дуже ніжно, не нудотно за рахунок кислинки, яку дає рубі)) Ну і колір ніжно рожевий трохи розбавляє коричневу кольорову гаму.

Інгредієнти

Для бісквіта:
Молоко 115 р
Сметана 25 г
Вершкове р
Борошно 130 г
Какао 25 р
Цукор 150 г
Сода 1/1 ч. л.
Сіль щіпка
Яйце куряче 1 шт

🍫 Для мусу:
Вершки 35 % (1) 400 р
Шоколад темний 80 р
Шоколад молочний 100 г
Шоколад рубі 100 р
Шоколад білий-100 г
Желатин 8 р
Вершки (2) 400 г

Торт чотири шоколаду покроковий рецепт

1. Для бісквіта:
1. Духовку розігріти до 160 градусів.
2. Борошно просіяти з какао порошком і содою. Додати цукор і сіль.
3. Вершкове масло розтопити.
4. З’єднати рідкі інгредієнти – яйця, молоко, розтоплене вершкове масло, сметану.
5. Потім змішати обидві маси – суху і рідку.
6. Готове тісто викласти у кільце, огорнуте фольгою і поставити в духовку на 50-60 хвилин. Перевіряйте зубочисткою, вона повинна виходити суха!
2. 🍫 Для мусу:
1. Желатин замочити в крижаній воді.
2. Вершки (1) нагріти до кипіння.
3. Розпустити в гарячих вершках желатин.
4. На кожен вид шоколаду вилити 100 г гарячих вершків, почекати 2 хвилини і перемішати до однорідності кожен.
5. Вершки (2) збити. через ваги поділити на 4 частини і додати в ганаши. Акуратно перемішати кожен з вершками.
6. В кільце діаметром 16 см викласти бісквіт, прокласти боковину ацетатної плівкою.
7. Викласти спочатку мус на темному шоколаді. Прибрати на кілька хвилин у морозилку, щоб шар схопився. Потім шар з молочним, знову прибираємо в морозилку. Потім шар з рубі, подмораживаем і завершуємо мусом на білому шоколаді.
8. Прибираємо торт в холодильник на ночь.

3. можна Прикрасити за бажанням, я посипала шоколадної стружкой.