Як зробити Класичний зефір зі смаком м’яти і шоколаду рецепт простий.
Інгредієнти
М’яту 10гр ріжемо дрібно
Шоколад 20гр розтопити в мікрохвильовці
125гр яблучного пюре
100гр цукру
33гр білка
Дрібно нарізана м’ята
В сироп:
130гр цукру
50гр інвертного сиропу
8г агару
100гр води
Пара крапель барвника, у мене барвника
Класичний зефір зі смаком м’яти і шоколаду покроковий рецепт
1. В діжу кладемо всі необхідні інгредієнти і збиваємо до пишної шапки на віночку, як показано на відео. Варимо Сироп до безперервної ниточки і вливаємо його тонкою цівкою в готову масу. Після того, як влили сироп, продовжуємо збивати масу ще 10 секунд.
2. Викладаємо масу в кондитерський мішок шарами, чергуючи масу з шоколадом (не переборщіть з шоколадом, інакше зефір всередині буде мокрий і схожий на мус, а ще шоколад може перебити смак м’яти).
3. Відсаджуємо зефірки на силіконовий килимок і через 12 – 24 години склеюємо їх між собою і обвалюємо в цукровій пудрі. Зберігаємо в герметичному контейнері в холодильнике.
Відео рецепт 👇