Гарбузовий пиріг пісочний в духовці

Як зробити Класичний гарбузовий пиріг пісочний в духовці рецепт. Моє відкриття цієї осені. Перша порція полетіла буквально за один вечір. Хрустка пісочна основа і неймовірно ніжна сирно-гарбузова начинка. Звичайно ж єдинороги все в цьому житті роблять краще 🦄💖

Інгредієнти

(форма 22-24 див.)

Для тіста;
– борошно 200 гр.,
– холодне вершкове масло 100 гр.,
– цукор 75 гр.,
– яйце куряче-1шт.,
– розпушувач 1 ч. ложка,
– кукурудзяний крохмаль 2 ст. ложки,
– сіль щіпка.

Для начинки;
– гарбузове пюре 300 гр.,
– сир 220 гр.,
– яйце куряче-1шт.,
– цукор 130-150 гр.,
– кориця 1 ч. ложка,
– борошно/манка 2,5 ст. ложки,
– сіль.

Гарбузовий пиріг пісочний в духовці покроковий рецепт

1. Масло розтерти з борошном, крохмалем, цукром, сіллю і розпушувачем в дрібну крихту, вмішати яйце і зібрати тісто в кульку (довго не вимішуємо, пісочне тісто цього не любить). Прибираємо в холодильник на 1-2 ч. Начинка готується досить просто. Всі інгредієнти закидаємо в блендер і доводимо масу до однородности.
2. звичайно, Можна протерти все виделкою або через сито, але це куди складніше. Дістаємо тісто і розподіляємо його по формі рівним шаром. Я відклала частину тіста і зробила з нього прикраси. Прибираємо форму в морозилку на 30 хв. Заливаємо начинку на основу. Випікаємо при 180°С від 45 до 80 мин.

3. Начинка повинна добре схопитися, перевіряємо зубочисткою, вона повинна виходити майже чистою, але невелика вологість та клейкість це нормально. Перед вживанням обов’язково повністю остудити. Можна посипати зверху цукровою пудрой.