Абрикосовий чізкейк без випічки з йогуртом і желатином

У багатьох літо видалося дуже спекотним. Тому рекомендую до готування ось такий холодний чізкейк. Абрикосовий чізкейк без випічки з йогуртом і желатином простий рецепт.

Інгредієнти

Для основи:
180 г пісочного печива
75 г вершкового масла

Для сирного шару:
300 г вершкового сиру
200 г натурального йогурту
150 г вершків 33-35%
150 г цукрової пудри
15 г желатину
90 г сиропу з персиків
2 половинки персиків або 6 половинок абрикоса

Для фруктового шару:
1 велика банку (820 мл) персиків або абрикосів (мінус дві половинки персиків або 6 половинок абрикоса)
10 г желатину
60 г сиропу (з банки)

Абрикосовий чізкейк без випічки з йогуртом і желатином покроковий рецепт

1. Вершкове масло розтопити і охолодити. Печиво подрібнити у блендері, змішати з маслом. Форму застелити папером. На дно викласти печиво і добре утрамбувати. Поставити в холодильник на годину-півтора. Одночасно дістати з холодильника сир, йогурт, вершки, щоб нагрілися до кімнатної температури. Желатин залити сиропом і залишити, щоб набух.
2. Потім розпустити на невеликому вогні. Сир розтерти лопаткою або на повільних обертах міксера з цукровою пудрою. Додати йогурт, а потім вершки, щоразу перемішуючи до однорідності. Персики/абрикоси дрібно порубати і додати в сирний слой.
3. Охолоджений желатин ввести в сирну масу і швидко перемішати. Вилити отриману масу на пісочний корж, постукати формою об стіл, щоб вийшли бульбашки повітря і разровнялся верх. Поставити в холодильник на годину-дві. Залишилися персики подрібнити блендером.
4. Желатин замочити в сиропі. Коли набубнявіє, розпустити і охолодити. Змішати желатин з фруктовим пюре і вилити поверх чізкейку. Поставити в холодильник мінімум на 4 години. Потім дістати чізкейк з форми і подавати до столу.