Пісний шоколадний кекс вологий

Як зробити Пісний шоколадний кекс вологий рецепт простий в духовці 🔥🔥🔥 Готувати дуже просто, продукти найдоступніші.

Інгредієнти

200- 210г борошна
150г цукру
0,5 ч. л. солі
1 ч. л. соди (або 2 ч. л. розпушувача)
30г какао
Щіпка ванілі, ваніліну
40г олії без запаху (хто хоче, може замінити на розтоплене вершкове)
1 ст. л. оцту (яблучний, винний і т. д.)
200-220 г холодної води (можна кава)

Глазур (відміряти ложки без гірки):
3 ст. л. какао
3 ст. л. цукру
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
80 мл води

Пісний шоколадний кекс вологий покроковий рецепт

1. Духовку включити на 180°С. Приготувати форму 20см в діаметрі, змастити олією. На фото подвоєна порція для великої компанії. Змішати просіяне борошно, цукор, ваніль, соду, сіль. Просіяти туди ж какао. Змішати масло, оцет і воду. Якщо берете розпушувач, оцет не добавляете.

2. Влити рідину в суху частину, перемішати віночком до однорідності. Тісто буде, як густа сметана. Вилити в форму. Випікати близько 30 хвилин до сухої палички. Не пересушуйте. Остудити до теплого стану, покрити теплим глазурью.

3. Для глазурі змішати все в ковші і варити до закипання (до перших бульбашок), постійно помішуючи. Корж можна розрізати навпіл, промазати джемом, сметаною з цукром, будь-яким кремом, посипати горішками і т. д. Будь-який варіант дуже вкусен.