Штоллен з родзинками і журавлиною

Як смачно зробити Штоллен з родзинками і журавлиною простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Рецепт різдвяного штолень. Рецепт розрахований на два невеликих або один великий штолень

Інгредієнти

Мука 270 – 300гр (скільки візьме тісто) тісто не повинно липнути до рук
180гр вершкового масла
8г розпушувача
125гр сиру 9%
125гр цукру
30гр ванільного цукру
1яйцо
Щіпка солі
100гр коньяку, рому або апельсинового соку
Цедра одного лимона
сік 1/2 лимона
Журавлина (в’ялена) 50г
Родзинки 50гр
За бажанням цукати
Цукрова пудра

Штоллен з родзинками і журавлиною покроковий рецепт

1. В ніч перед випічкою штолень журавлину і родзинки замочити в коньяку або в апельсиновому соку. Злити сік, ягоди висушити на паперовому рушнику і присипати борошном (присипати не обов’язково)

2. Масло кімнатної температури збити з цукром до стану крему, додати яйце, перетертий через сито сир, ванільний цукор, сік лимона і цедру, збити до однорідності. Додати просіяне борошно, розпушувач, сіль і замісити тісто. Розкачати тісто, додати сухофрукты.

3. Розділити тісто навпіл. Розкачати кожен шматок, скласти його навпіл. Викладаємо штоллен на деко, застелене пергаментом. Духовку розігріти до 170 градусів. Випікати штолень 40 хвилин. Гарячий штолень змастити розтопленим вершковим маслом, після присипати пудрою. Упакувати в пергаментний папір, зберігати при кімнатній температуре.

Відео рецепт 👇