Пиріг фруткейк

Як зробити Пиріг фруткейк рецепт простий 👌 Ми великі шанувальники всіляких кексів. Вони по достоїнству закріпилися у великодньому аркуші замовлень. Ще б! Суцільна аристократія! Сьогодні ми вас познайомимо з рецептурою ФРУТКЕЙКА. Починайте готувати його вже сьогодні👌 Цей кекс прийнято готувати далеко заздалегідь, бо всю свою палітру смаків він покаже вам через час))

Інгредієнти

СУХОФРУКТИ:
▪️Темний родзинки – 100 гр.
▪️Світлий родзинки – 100 гр.
▪️Курага – 120 гр.
▪️Чорнослив – 100 гр.
▪️Журавлина сушена – 120 гр.
▪️Вишня в’ялена – 100 гр.
▪️Цукати 130 гр.
▪️Мигдаль – 60 гр.
▪️Фундук – 60 гр.
▪️Кориця – 1 ч. л.
▪️Мелений імбир – 1 / 2 ч. л.
▪️Мускатний горіх – 1/4ч.л.
▪️Мелений кардамон – 1/3ч.л.
▪️Ром/коньяк – 100 мл

ТІСТО:
▪️Суміш із сухофруктів
▪️Вершкове масло 82.5% – 70 гр.
▪️Цукор – 80 гр.
▪️Яйця З – 3 шт.
▪️Борошно – 90 гр.
▪️Розпушувач – 5 гр.
▪️Апельсиновий фреш (сік) – 60 мл
▪️Цедра 1-го апельсина
▪️Цедра 1-го лимона
▪️Ванільний екстракт – 1-2 ч. л.

▪️Вершкове масло для змазування форми – 30 гр.
▪️Ром/коньяк – 50 гр.

Ми використовували круглу керамічну форму діаметром 18 див.
Вага готового кексу – 1.400 гр.

Пиріг фруткейк покроковий рецепт

1. Сухофрукти і горіхи ретельно промиваємо. Курагу і чорнослив нарізаємо на шматочки. Все відправляємо в контейнер разом зі спеціями. Заливаємо алкоголем мінімум на добу. Буде ідеально, якщо ви залишите контейнер на 1 тиждень в холодильнику. Час від часу струшуємо його. ✔️Приступаємо до тесту. Змішуємо борошно, розпушувач і сіль. Обставляем в сторону.
2. В окремій ємності збиваємо цукор і вершкове масло кімнатної температури. Додаємо яйця і збиваємо до об’єднання. Додаємо борошняну суміш і перемішуємо. ✔️Натираємо лимон і апельсин для одержання цедри. Відправляємо її в ємність з тістом. Додаємо ванільний екстракт. ✔️Вичавлюємо апельсин (60 мл соку) і відправляємо в ємність з тестом.

3. Додаємо сухофрукти. Перемішуємо. ✔️Найкраще випікати в жароміцної керамічному або скляному посуді, але таке можна використовувати металеву та силіконову форму. На дно та бокові частини устеляємо пергаментний папір. Стінки і дно форми, змащені вершковим маслом, так добре папір приклеится.