Торт Хатинка або Монастирська ізба

Як смачно зробити Торт Хатинка або Монастирська ізба простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Для тесту:
✅Вершкове масло – 200 г
✅Сметана – 200 г
✅Борошно – 400 г
✅Сіль – 1/4 ч. л
✅Ванілін за смаком

Для крему:
✅Сметана 30% – 800 р
✅Цукрова пудра – 100-150 р

Для начинки:
✅Вишня – 800 г (Розморожуємо вишню і даємо соку стекти зайвому)
✅Крохмаль – 2 ст. л
Цукор за смаком-я не додавала

Торт Хатинка або Монастирська ізба покроковий рецепт

1. Для тіста:
1. Розтираємо в крихту масло з борошном.
2. Додаємо сметану, сіль, ванілін. Виходить пластичне тісто, яке не липне до рук.
Місити довго не потрібно.
3.Як зібрали у грудочку, прибираємо в харчовому пакет в холодильник на 40 хвилин.
4. Необхідно поділити тісто на 10 рівних частин.
кожної частини розкачати
прямокутний пласт, товщиною 2 мм, завширшки приблизно 5-6 см і довжиною близько 25-30 см.

2. 5. На край по довгій стороні щільно укладаємо вишню, закручуємо в рулет.
6. Деко вистилаємо пергаментом, переносимо на нього трубочки (дотримуйте дистанцію – не кладіть трубочки впритул один до одного).
7. Відправляємо деко в духовку, розігріту до 200°. випікаємо до появи красивого золотистого кольору приблизно 15-20 минут.

3. Для крему:
Збиваємо сметану, В перші 2-3 хвилини збивання сметана стає рідкою, і здається, що крем не вийде, але продовжуючи збивати, через пару хвилин ви побачите, як сметана починає густеть.

4. Після того, як загусне. додати цукрову пудру і перемішуєте силіконової лопаткою. Після додавання пудри крем стане трохи рідший – це нормально. Ставите крем холодильник.

Відео рецепт 👇