Мармелад з брусниці

Як смачно зробити Мармелад з брусниці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Прийшла пора лісових ягід! І брусниця одна з яскравих їх представниць. Наладимся гіркуватим смаком в натуральному десерті.

Інгредієнти

брусниця — 300 гр.;
вода — 1,5 склянки;
цукор — 150 гр.;
ванілін на кінчику ножа або 1 пакетик ванільного цукру;
агар-агар (або желатин) — 3 ч. л.

Мармелад з брусниці покроковий рецепт

1. Перемелюємо брусницю з цукром і водою блендером (або протираємо через сито); 🔸 Кладемо в сотейник, додаємо ванілін або ванільний цукор, нагріваємо на середньому вогні майже до закипання;
2. Агар-агар або желатин змішуємо з 2-3 ст. л. води, додаємо до брусниці; 🔸 Даємо закипіти, варимо 1-2 хвилини. ❗Якщо використовуєте желатин, кип’ятити масу не можна — нагрівайте на повільному вогні, поки желатин не розчиниться повністю❗;
3. Розливаємо рідина у формочки, ставимо застигати в холодильник на 2 години; 🔸 Брусничний мармелад готовий! Можна обсипати сахаром.