Пісочний пиріг з грушею в духовці

Сьогодні з Вами хочу поділитися Грушевим пирогом, який зазвичай готують влітку. Дуже смачний, легкий і швидко готується. Для тесту нам знадобляться: вершкове масло, яйця, цукор, розпушувач, борошно. Як зробити смачний Пісочний пиріг з грушею в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

Для тесту:
Масло вершкове (холодне) – 100 гр.
Яйця – 2 шт.
Цукор – 2 ст. л.
Розпушувач – 0,5 ч. л.
Борошно – 250 гр.

Для начинки:
Груші – 700-800 гр.
Цукор – 2-3 ст. л.
Крохмаль – 1 ст. л.

Пісочний пиріг з грушею в духовці покроковий рецепт

1. З початку, в борошно кладемо розпушувач. Потім зверху кладемо холодне дрібно нарізане масло. Кладемо зверху цукор і перемішуємо руками. Кришимо масло. У нас повинно вийти пісочне тісто. Кладемо 2 яйця і ще раз добре перемішуємо руками. Замішуємо до тесту. Наше тісто готове. Повинно вийти ось таке тісто. У мене форма діаметром 22 див. Маленьку частину тіста кладемо в холодильник. Можна покласти в морозильник.

2. Беремо більшу частину і розподіляємо за все формі. Знизу постелила пергаментний папір. Формуємо бортики. У нас вийшло ось така форма. Поки що поставимо в холодильник. Будемо робити начинку. Для начинки нам потрібні груші. Груші ріжемо дрібно, як показано на відео. Ви груші можете замінити на інші фрукты.

3. Зверху кладемо цукор. І кладемо крохмаль. Тепер, все перемішуємо до однорідної маси. Дістаємо форму з холодильника. Кладемо зверху нашу начинку. Дістаємо маленьку частину тіста з морозилки і натираємо на тертці. Він потрібен для того, щоб накрити пиріг і для прикраси. Ставимо в розігріту духовку при температурі 180 градусів на 40-45 минут.
4. Наш пиріг готовий. Трохи дали охолонути. Потім бортики звільняємо від форми. І знімаємо форму. На свій розсуд, можна прикрасити цукровою пудрою або ягодами. Пиріг у нас гарячий, але я обов’язково покажу як ріжу. Аромат чудовий. Подивіться, пирога тісто виходить дуже ніжним і мягким.

5. Друзі, в середині пиріг вийшов ось таким. Тримає відмінно форму. Начинка не розсипається. Смак чудовий. Дуже добре підходить до чаю. Обов’язково спробуйте приготовить.