Сливовий пиріг з крихтою штрейзельной на кефірі

Як зробити легендарний Сливовий пиріг з крихтою штрейзельной на кефірі простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

– яйця 3 шт.
– цукор 200 гр. + 100 гр. на штрейзель
– ванільний цукор-1/2 пакетика
– кефір 200 мл
– борошно 270 гр. + 100 гр. на штрейзель
– масло вершкове 100 гр. + 50 гр. на штрейзель
– сода 1 ч. ложка
– сіль на кінчику ножа
– сливи кисло-солодкі 400 гр. (вказана вага очищених злив)

Сливовий пиріг з крихтою штрейзельной на кефірі покроковий рецепт

1. Сливи миємо, розрізаємо, витягуємо кісточки й ріжемо на четвертинки. ☝️Для цього рецепта рекомендую використовувати кисло-солодкі сливи. У мене свої сливи, з дачі, саме такі – дуже ароматні і з кислинкою. Один мінус – кісточки з них зовсім не відокремлюються 😅

2. Для штрейзеля (посипання пирога) змішуємо в мисці 100 гр. цукру, 100 гр. борошна і 50 гр. холодного вершкового масла, нарізаного дрібними шматочками, і швидко перетираємо руками до стану крихти. Прибираємо поки миску в морозилку.

3. Форму для випічки (у мене квадратна зі стороною 24 см) застеляємо пергаментом для випічки – так готовий пиріг буде простіше вийняти з форми. Включаємо духовку на 170 градусів. Робимо тісто: у чашу міксера розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор простий і ванільний і збиваємо поки цукор не розчиниться (3 хвилини).

4. Додаємо підтоплене масло і кефір. Збиваємо ще пару хвилин. Поступово всипаємо просіяне борошно, змішане з содою. Збиваємо на середніх обертах до отримання однорідного тіста. Тісто виходить досить рідке. Виливаємо його у форму. Зверху на тісто розкладаємо шматочки слив.

5. Посипаємо рівномірно штрейзеля і випікаємо в розігрітій духовці приблизно 45 хвилин. Цукрова крихта повинна зарум’янитися. Пиріг добре піднімається. Він дуже ароматний, пишний і обов’язково прикрасить ваше чаювання ☕🫖🤗 Спасибі за лайки і коментарі 🙂